LIFE IS TO SHORT

1. Je gaat dood en je hebt geen idee wanneer. Stop met te denken dat je onoverwinnelijk bent. Erken je sterfelijkheid en neem je leven in eigen handen, doe alleen de dingen die je écht graag doet. Beeld je in dat je op je sterfbed ligt: van welke dingen zou je spijt hebben dat je ze niet gedaan hebt? Voila, doen dus!

2. Iedereen die je graag ziet zal sterven en je hebt geen idee wanneer. Van het idee alleen al kan je héél triestig worden. Dus stop met ruzie maken met dierbaren en zorg ervoor dat je op goede voet leeft met de belangrijke mensen in je leven. 

3. Wat er ook gebeurt, hoe je reageert is belangrijk. Je kan op verschillende manieren reageren op negatieve situaties. Train jezelf om altijd voor een positieve aanpak te kiezen zodat je er beter uitkomt. Veel mensen wentelen zich in zelfmedelijden, het erger maken dan het is heeft echt geen zin.

4. Obsessief zoeken naar geluk werk averechts. Hoe meer je je best doet hoe moeilijker het is om je doel te bereiken. Geluk is altijd en overal aanwezig. Je moet het alleen zien en er voor openstaan en je heel relax focussen op de mooie dingen in je leven.

5. Je kunt niet iedereen gelukkig maken en als je dat toch probeert verlies je jezelf. Stop met je verantwoordelijk te voelen voor het geluk van anderen. Het is OK om de juiste aandacht op het juiste moment te besteden aan mensen die belangrijk voor je zijn, maar wakker liggen over hun geluk is een brug te ver. Zorg vooral goed voor jezelf! 

6. Geen woorden maar daden! Hoe ouder je wordt hoe meer je deze wijsheid ter harte moet nemen. Je kent ze zeker, de mensen die al heel hun leven roepen dat ze dit gaan doen of dat gaan veranderen en die uiteindelijk nooit iets ondernemen. Sta regelmatig stil bij wat jij anders zou willen, praat er niet teveel over en DOE het vooral!

7. Je prestaties en successen maken niets uit op je sterfbed. Dat verdomde ego en die drang naar succes… concurrentie, jaloezie, hebzucht, het maakt veel mensen ziek. Wat een tijdsverspilling!  Op je sterfbed zal je niet denken aan die loonsverhoging of die bankrekening. Maak die switch, je levensstijl en je relaties zijn veel belangrijker dan je carrière!

8. NU is het enige moment dat telt. Dus stop met het herkauwen van het verleden of het plannen van de toekomst. Je kan niets meer veranderen aan het verleden én de toekomst is niet te voorspellen. Geniet van het enige moment waar je wel invloed op hebt: het heden!

9. Werk aan je relaties om gelukkig te blijven. Relaties hebben een grotere invloed op je welzijn en geluk dan je inkomen of beroep, dus investeer in je vrienden en je familie. Wat zou je zonder hen zijn?

10. Tijd is je meest waardevolle bezit, denk er goed over na hoe je die tijd besteedt. Stel prioriteiten, verdoe geen tijd aan mensen die je een slecht gevoel geven. Lees, reis, blijf nieuwsgierig & leergierig en doe zo weinig mogelijk tegen je zin. Je hebt de keuze én de verantwoordelijkheid over je eigen tijdsinvulling. Kies verstandig!