15 zaken die elke Wifty moet hebben.

‘Corrigerende ondergoed, een minnaar, goede buren, een knappe tuinman, een ferme handtas…!’ We hebben alvast het volgende lijstje samengesteld.  

1) Een ongelooflijk én succesvol recept dat je aan je (klein-) kinderen kan doorgeven. Of aan de kinderen van familie of vrienden. Lekkere zalm in de oven, of tiramisu of  pasta schoteltje of empanadillas zoals alleen jij die kan maken…

2) Minstens één fantastische uplifting beha. Een  must voor élke vrouw van welke leeftijd ook.

3) Een aantal goede zwarte panty’s (den 40 en den 70).
(Een paar goede leggings kan. Maar blijf streng op het effect. Je wil niet dat het lijkt alsof de voet is weggeknipt of op een lang uitgevallen fietsbroek. Vermits het 8 op de 10 gevallen fout zit, hou je beter die leggings in je kast.)

4) Een eigen kamer. En néén dames, we hebben het niet over de keuken!?
Virginia Wolf schreef dat elke vrouw nood heeft aan een eigen plekje in de woning. Om te werken, schrijven, lezen, denken, studeren, niks doen.

5) Een mooi (erf)stuk dat je gekregen hebt van je grootmoeder of moeder. Een parelketting, armband, ring, boek,… iets dat waardevol is aan herinneringen.

6) Eigen zakgeld!
Wie heeft een eigen zichtrekening?  Vanaf 50 zou elke vrouw geld opzij hebben dat helemaal van haar is. Natuurlijk zijn gemeenschappelijke rekeningen oké. Maar het is een heerlijk gevoel als je cash geld hebt.  In ‘t geval dat iets gebeurt. En iedereen weet dat shit happens op het moment dat je het niet zag aankomen.

7) Een vibrator
Misschien heb je al een exemplaar? Geen overbodige luxe om opnieuw te gaan ontdekken op welke prikkels je lichaam reageert. Wat je graag had op je 20, is misschien niet meer zo. Of het lukt niet meer zo goed. Tijd om dat te gaan ontdekken, toch?

8) Een stijlvolle clutch of handtas voor een avondje uit.
Hoe vaak zie je vrouwen prachtig uitgedost arriveren op een etentje of receptie en  over hun schouders hangt diezelfde zware en té grote handtas van overdag. (Ik pleit schuldig!) Ga op zoek naar een kleine tas waarin sleutels, gsm, geld, credit cards, ID-kaart, rijbewijs, zakdoekje en lipstick passen.

9) Investeer in een modieuze workout outfit! Gooi eindelijk die slobber T-shirt en stretch bermuda wég.
Vanaf 50 is het een must om te investeren in goed materiaal. Keuze genoeg in professioneel sportgerief met een modieuze twist. Vergeet een goede sportbeha niet! Je wil die ‘tweelingen’ onder controle houden. En met mooi materiaal om je lijf heb je meteen de juiste reden om je workout au sérieux te nemen.

10) Professionele foto’s waarop je tegelijkertijd mooi én, wel ja, professioneel  staat

11) Een kokerrok!
Meeste vrouwenmagazines én vrouwen  zeggen dat élke vrouw een zwarte jurk of little black dress moet hebben. Waar! Maar een mooie strakke kokkerrok of pencil skirt doet een vrouw zich ook goed én sexy voelen. Probeer maar.

12) Een fraaie reiskofferset.
Op al onze todolijstjes staat reizen. Laten we dat nu ook maar doen in stijl. Verdienen we dat niet op ons 50?

14) Een dagboek!
Waar zitten al je herinneringen, ervaringen, ideeën, foto’s? In je hart? In een doos? Voel je nooit eens de nood om dat op te schrijven? Te noteren? Toegegeven, het woordje ‘dagboek’ doet heel erg puberaal aan. Maar geef dat schrift, boek, bundeltje papieren desnoods een ander woord: logboek, memories, share book, script,… Leuke oefening trouwens om te weten welk traject je al hebt afgelegd en waar je naartoe wil en kan gaan. Boeiend.

15) Make-up die nu beter bij je past. Zeker niet die van 10 jaar geleden.

8 Comments
 • karin van hoorick

  Beantwoord

  Ik heb alles wat op jullie lijstje staat behalve nr 7
  Voor mij liever een fantastische minnaar met een knapperig lijf

 • Heidi Wittevrongel

  Beantwoord

  Helemaal eens met nr 9! Investeer in mooie, kwaliteisvolle én elegante sportkleding. En ook homewear!

  Maatpakje, kokerrok, jeans… mooi maar niét zo comfortabel. Thuis wil je gemakkelijk kunnen bewegen maar ook zonder schroom even naar de winkel gaan in je comfy outfit. Neem eens een kijkje op de website van Souplesse Oblige http://www.sodancewear.be/

 • Ann

  Beantwoord

  Met de virtuele minnaar kan je alvast gaan oefenen ;-)

 • missdee

  Beantwoord

  Waarom zoiets saai en voorspelbaar als een recept vernoemen? Een vrouw moet 3 dingen zijn: een dame aan tafel, een hoer in bed en een prinses in de keuken. Dat laatste laat ik over aan een ander.

  • She

   OMG Jij komt écht wel af met het meest saaie, vrouwonvriendelijkste recept ever! Hopelijk ben jij nog geen 50, want als je daar nog in vast geroest zit, dan lijkt het me helaas te laat ;-)
   Laat me hierbij zeggen dat een vrouw alles mag zijn : een dame, een prinses en een beest (die hoer vind ik geheel niet op mezelf slagen, dus laat ik bewust achterwege), en dit overal waar ze dit maar wilt zijn, aan tafel, in bed, in de keuken, in de tuin, bij de buren, you name it.
   Ik gedraag me graag als een dame, en laat me graag verwennen als een prinses, maar soms hang ik het liefst gewoon de beest uit, heerlijk bevrijdend.

   • martine vandervincke

    wow helemaal mee eens

 • Cristina

  Beantwoord

  4, 6 en 14 heb ik, had ik en zal ik altijd hebben. De rest interesseert me eigenlijk niet, heb ik hoegenaamd niet nodig (7) of past totaal niet in mijn leven, noch in het klimaat waarin ik leef. Zie je mij hier in de tropen al met een zwarte panty lopen zeg :-) of met een chique handtas…
  Nee, ik maak mijn eigen top 15 wel :-)

  • Ann

   hé Cristina, hahaha, het zijn ideetjes! Iedereen is free om dàt eruit te pikken. Meeste wifties op deze site wonen ‘hier’ en zitten nu al heerlijk te rillen en te koukleumen. Leve de zwarte legging/ panty. En single vrouwen zijn misschien héél blij dat er een vibrator bestààt ;-). Trouwens, wie zegt dat die V-buddy niet in vele relaties een leuke bijrol is toebedeeld. Je moet de interviews met de zaakvoersters van de Erotische Verbeelding maar eens lezen. Je wil de koppels die een vibrator komen kopen niet bij je thuis uitnodigen hoor. Ik heb jaren geleden het plezier mogen beleven om op een Upperware homeparty te zijn. De intieme gels, clitorismachientjes, de ‘molletjes’ (mini vibrators), pluimen, massagegel VLOGEN de deur uit. En de vrouwen die dat kochten waren 40 – 50+. Kzegnix ;-)

Leave a Comment