Schermafdruk 2014-07-31 19.10.15Paar minuutjes per dag joggen zou gelijk staan aan 3 jaar langer leven! Héy, waar ligt dat formulier dat ik onmiddellijk kan tekenen.  Ik lees het artikel verder. Zwart op wit staat ‘wie elke dag enkele MINUUTJES gaat joggen, loopt 45 % minder risico om te sterven aan een hartziekte.’

It’s music to my ears. Een paar MINUTEN. Minder dan 10 minuten. Dat kan mijn brein én vooral mijn goesting aan. Ik ben zo geen joggertype. Ik hààt het.  Ik kijk met verbijstering én bewondering naar de tjaffellende en tsjokkende (vrouwelijke) medemens die puffend en hijgend langs me jogt. Op weg naar…. Ja, op weg naar wat eigenlijk? Naar gezondheid? Of naar dat pak friet mét flinke toef mayo omdat je van tevoren de calorieën eral hebt gelopen?

De échte pro’s herken je aan de vele draadjes en meetinstrumenten rond arm, been, hals, been. De loopschoenen zijn ongetwijfeld van allerbeste kwaliteit. Aja, investeren in het betere loopschoeisel. Rond het lijf zit dan ook een modieus topje en broekje. En een iPod maakt het plaatje helemaal compleet.

En hijgend, puffend en rood tot tegen de haargrens. Zweten. Afzien.
Ik bezit die loopgen niet.  En ik zou niet weten waar die te halen.

Maar de loopmensen verzekeren me dat het zoals vrijen is. Mét een goed orgasme (hoop ik) Je moet dat tijd geven. Je moet erin komen. Als je loopt, kom je vanzelf in die roes. Jaja. En wie zegt ‘neen’ tegen een orgasme ;-).

En nu lees ik dit. Goed nieuws. Enkele minuten joggen? Ja, dat kan ik aan. Mentaal dan toch. Mijn L-size hond gaat me héél dankbaar zijn. We hadden al een stevig tempo bij onze dagelijkse wandelingen. Maar dat gaat het overtreffen. Ik voel het.

Voor dit onderzoek werden 55.000 Texanen van 18 – 100 jaar stipt gevolgd. De proefpersonen bleken opvallend gezonder te zijn. Hoelang er werd gelopen, was bijkomstig. Zelfs met minder dan 7 minuten per dag stijgt de levensverwachting. ‘Ik heb geen tijd’  wordt bij deze geschrapt.

Op mijn todolijst: sportwinkel binnenlopen. Het vooruitzicht om (een beetje) af te zien in een update outfit kan <kuch> aangenaam zijn, zei ze moedig.
No way dat ik me op straat ga wagen in een afgelebberde t-shirt en iets legging-ish. En op mijn teensletsen gaat het ook niet lukken.
Wordt vervolgd.

Wifties die hun loopgen hebben gevonden of er al één hadden, mogen de beginners  hier altijd aanmoedigen. Of de ‘fouten’ signaleren.