Marcel Vanthilt stelde gisterenavond in de Arenbergschouwburg zijn nieuwe boek voor. 55, een biografie aan de hand van 55 foto’s en 55 waargebeurde verhalen. 55 jaar zijn is voor hem heel abstract. Zoals Marcel zelf zegt:

“Tot ik –dan toch- even – een dood moment – wanneer was dat? – 55, als getal, als grafisch gegeven, als logo, als merk bekeek. De perfecte dubbele vijf, krachtig, solide als ‘n bolide. Alsof er wielen onder staan, niet zomaar wielen, maar rubberen monsters, Firestone!, Sebastien Vettel-wielen, VROOAAAR-banden, die Michel Vaillant met ‘n paginabrede I-I-I-I-I-I-I door de bocht gooit. Een fabuleus cijferduo, dat 55.”

Ik ken Marcel al eeuwen, van voor zijn wonderjaren bij MTV waar hij in 1987 samen met Ray Cokes het hilarische ‘Cokes and Vanthilt’ presenteerde. Hij is niet veel veranderd, en dat is nu net waarom ik hem zo graag zie. Hij blijft trouw aan zijn jongenshart. Deugniet, grapjas, creatief monster, out of the box, wars van regels en wetten, met een berg talenten. Gisterenavond werden er herinneringen opgehaald, werd er gelachen, gejamd, gezongen, samen met Arbeid Adelt, The Horribles en Ad Cominotto. De nummers van Arbeid Adelt zijn trouwens even tijdloos als Marcel zelf, Ann en ik konden niet stil blijven zitten! Het publiek werd bij alles betrokken en de lovely Ray Cokes praatte alles aan elkaar. De sprankelende magie tussen hem en Marcel is er nog steeds. Het is een plezier om die twee bezig te zien, met hun eeuwige pretlichtjes in de ogen en hun honger naar avontuur. Van mij krijgen ze onmiddellijk een eigen prime time show. Weg met ‘Manneke Paul’. Hier zijn ‘Cokes & Vanthilt’! :-)

55, Marcel Vanthilt wordt uitgegeven door Lido – www.lidobooks.com

www.marcelvanthilt.be