995947_556067194456760_1532496672_n
Alice is vijftien en bulkt van het talent. Ze is knap, grappig, ze heeft een eigenzinnige kijk op mode en muziek, ze verslindt boeken als waren het snoepjes, en vooral, ze heeft veel lef. Zo koos ze zelf om een schooljaar in het Frans te volgen, op internaat in Dinant. Een meisje om in het oog te houden dus… Dat kan je alvast via haar blog: www.elliottalice.com

 

ALICE OVER VROUWEN VAN VIJFTIG

Vijftigjarige vrouwen?

Ze zijn relatief jong, maar ook relatief oud. Oud in vergelijking met mij, als vijftienjarige.

Jong in vergelijking met de bomma, mijn overgrootmoeder, die net honderd is geworden.

Vijftigjarige vrouwen zijn als belegen kaas, niet meer jong, maar zeker ook niet oud.

Kaas met een krachtige, uitgesproken en goede smaak. Want jullie zijn krachtige vrouwen die weten wie ze zijn, boordevol levenservaring en wijsheid die mij, de jonge kaas, nog ontbreekt.

Net als belegen kaas beginnen jullie aan de buitenkant wat tekenen van ouderdom te vertonen, maar zijn jullie vanbinnen nog steeds jong en pittig. Ik ben een kaasliefhebber, misschien vandaar deze bizarre vergelijking.  Maar zie het alsjeblieft niet als een belediging!

Vanzelfsprekend zie ik mezelf dus als jonge kaas, zowel vanbinnen als vanbuiten nog zacht. Maar dus ook met een minder uitgesproken smaak als belegen kaas. Op alle gebieden ben ik nog jong en onvolgroeid, en in vergelijking met jullie is mijn hoeveelheid levenservaring gewoonweg gênant.

Wees dus maar gerust dat ik naar jullie, de krachtige, ervaren en zelfbewuste vrouwen opkijk. Bijna allemaal dingen die in mijn geval nog niet van toepassing zijn. Laten we hopen dat dat over 35 jaar anders is, en dat ik dan ook zo’n energieke vijftiger zal zijn, die iets van haar leven heeft kunnen maken en heeft bereikt wat ze wou bereiken. Een vrouw die geen spijt heeft van dingen die ze niet gedaan heeft, omdat ze alles al heeft gedaan. Maar ook een vrouw die zelfs dan nog volop plannen maakt voor de toekomst, en aan projecten blijft werken, zoals Hélène of Ann.

Als ik vijftig ben maak ik met veel plezier een ‘Wifty the next generation’!

Maar voor het zover is wil ik graag carrière maken in de journalistiek. Schrijven spreekt mij wel aan. Misschien schrijf ik ooit zelfs wel een boek. Ik hoop alvast dat ik aan een toffe job zal geraken, en dat ik goed betaald word. Rijk worden hoeft niet, maar goed betaald worden is toch wel een must. Zeker als de persoon in kwestie een levensgenieter is die graag reist.

Voor ik aan die toffe job geraak, moet ik natuurlijk eerst wel studeren.

Waarschijnlijk kies ik over een paar jaar voor taal en letterkunde. Maar zelfs dat is nu nog ver weg. Eerst moet ik zien dat ik het secundair afgewerkt krijg… En omdat ik ooit toch wel een paar jaar in het buitenland wil wonen, en zowel letterlijk als figuurlijk graag mijn grenzen verleg, ga ik een schooljaar in het Frans doen, in Wallonië. Op mijn blog houd ik alles bij, het doel is om elk weekend een update te plaatsen. Dus kom gerust eens kijken in de loop van het nieuwe schooljaar.

See you soon!

Alice

www.elliottalice.com

Foto: eigendom van Alice Elliot, met haar toestemming gepubliceerd.