Plantenspecialist Jan Verhoogen: “Vroeger verkocht ik planten, nu drink ik ze! :-) Aloë Vera is een fantastisch natuurhulpmiddel.”

imagesIedere Antwerpenaar kent de exclusieve bloemenzaak Verhoogen in de Korte Gasthuisstraat. Na meer dan 60 jaar sloot deze speciaalzaak vorig jaar zijn deuren. Jan Verhoogen’s liefde voor bloemen en planten krijgt nu een andere invulling. Jan focust zich nu op de helende kracht van bloemen en planten. Lees hier zijn verhaal over de genezende kracht van Aloë Vera.

Beste Wifties,

Ik ben Jan en ik woon met mijn echtgenote Gerdje en onze zoon Victor in Antwerpen waar ik meer dan 35 jaar een bloemen en planten zaak heb gerund.

Ik ben altijd al enorm aangetrokken geweest tot de natuur, met name de pracht van het bloemen en plantenrijk. De natuur is ook onze grootste leverancier van gezondheid en daar wordt soms gemakkelijk aan voorbijgegaan.

Gelukkig is er tegenwoordig een beweging ingezet naar meer bewustwording van deze natuurlijke bronnen van lang en gezond leven.

images-1Een van deze bronnen was mij al lang bekend, de Aloë Vera Barbadensis Miller.
Al moet ik toegeven dat mijn kennis zich beperkte tot wat cosmetische toepassingen van deze plant.

Dat veranderde toen Gerdje maar bleef geplaagd worden door darmklachten en de klassieke medicatie maar voor een zeer tijdelijke verlichting kon zorgen en we de indruk kregen dat het alleen maar erger werd.

Na lang zoeken naar en testen van natuurlijke hulpbronnen kwam ik in contact met een producent van gestabiliseerde Aloë Gel die mij trachtte te overtuigen van de voordelen van zijn product. Aanvankelijk zeer sceptisch over de manier van toedienen (je moest die, toch niet zo lekkere, gel elke dag drinken!) geraakte ik gaandeweg meer en meer overtuigd van de kracht van dit natuurproduct.

Helemaal’ fan’ werden we (ja ik was solidair en dronk mee) na een maand of twee toen alle klachten verdwenen waren bij Gerdje en wij allebei op de koop toe een energie boost kregen.

Gelijktijdig waren ook Gerdje’s overgangsklachten (opvliegers,enz.) afgenomen en na drie maanden geheel verdwenen. Dit mooie resultaat kregen we door te combineren met enkele andere supplementen.

Dit verhaal maakt dat ik nu aan iedereen die wil horen met plezier wil vertellen over deze fantastische natuurhulpmiddelen. Grijp niet onmiddelijk naar klassieke medicijnen en hormonen maar check samen met je geneesheer of Aloë Vera jou kan helpen. Heb je vragen? Stuur ze naar wifty@wifty.be of check:

www.janverhoogen.com

www.aloeverabelgie.com

 

10 Comments
 • Hilde

  Beantwoord

  Ik ben absoluut geïnteresseerd! Darmklachten zitten in de familie en ik ben al lang op zoek naar een natuurlijk middel om ze te verhelpen. En nu ik lees dat je er ook beter door de overgang mee geraakt… Waar kan ik aloë vera gel vinden? De goeie – waar voldoende van het spul in zit? En hoe geef ik het aan mijn zoon van 20 die een hele heeft aan vieze drankjes (maar wel constant bij de maag- en darmspecialist zit). Dankjewel!

  • Jan Verhoogen

   De Gel ( 97 % puur) en andere afgeleide producten kan je gewoon bij mij bestellen.
   (reken 27,50 € voor een liter)daar doe je wel een maandje mee want ong.30 a 45 ml.per dag is voldoende.
   Indien de uitgesproken smaak van de Aloë een probleem is ( ik vindt het best te doen met een scheut fruitsap erbij) kan je altijd opteren voor de Bits and Peaches
   Deze smaakt naar perziken (30 € )en werkt lichtjes laxerend in de beginfase.
   De Berry Nectar heeft dan weer een zuiverende werking op onze waterhuishouding (nieren, lever, urinewegen enz.)en smaakt door toevoeging van veenbessen en appel
   ook fruitiger. Meer info over de verschillende producten vindt je op mijn site blog http://www.aloeverabelgie.com
   Ik hoop je voldoende geïnformeerd te hebben, heb je nog vragen bel me dan gerust op :0486 28 62 31.
   Grts Jan.

 • Cristina

  Beantwoord

  Die planten groeien hier (Brasil) bij ons in het wild, even bij Jan checken of ik er ambachtelijk iets mee kan doen. Ik weet dat het vocht dat eruit komt erg bitter is en hier gebruikt wordt om kinderen, die soms jaren borstvoeding krijgen, af te leren om naar de borst te grijpen. Ik heb het ooit op mijn hond zijn poten gesmeerd om hem te weerhouden om eraan te bijten, maar hij vond het blijkbaar lekker en dat miste dus zijn doel.
  En anders… veel tequila drinken, hé ;-)

  • Jan Verhoogen

   Beste Cristina,
   Het enige verschil tussen de gel die onmiddellijk na het afsnijden uit het blad mag aangebracht worden en onze verpakte gel is dat onze gel binnen de 5-6 uren na het oogsten koud gestabiliseerd wordt in een verwerkingseenheid vlak naast de plantages (Meestal in de Dominikaanse Republiek)en dus veel langer houdbaar wordt.
   gel van planten in het wild oxideert zeer snel en kan toxisch worden voor mens en dier.
   De plant bezit de bijzondere eigenschap om te recupereren van alle verwondingen (het afsnijden van verschillende bladeren)door een film te leggen op de bewuste plekken en zo vochtverlies te voorkomen.
   Eigenschap die reeds in de oudheid bekend was en er toe leidde dat onder andere Alexander de Grote de planten gebruikte om de wonden van zijn soldaten na een veldslag te verzorgen .
   Aloë wordt ook wel de ‘natuurplijster’ genoemd.

 • leen

  Beantwoord

  @christina, je kan een blad van de aloe afscheuren of met een plastiek mes afsnijden en het sap op je huid( ook zeker je gezicht)smeren. Heerlijk en verjongend voor je huid 1 tot 2 x per dag te gebruiken. Ik leg het daarna in de koelkast en je kan het nog heel de week gebruiken als je er er elke dag een stukje afdoet.
  Aloe vera kan heel helend zijn maar toch oppassen als je het drinkt.Ik heb een paar keer een allergische reactie op het drinken van aloe gezien.Niet om te lachen.Begin daarom met een kleine dosis elke dag.Als het na een week goed gaat,verhoog dan pas je dosis.

  • Jan Verhoogen

   Beste Leen,
   Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van gel direct uit het blad geconsumeerd.
   De aloïne of Aloë olie die in het blad net onder de oppervlakte van de schil zit
   kan reacties veroorzaken en wordt in de farmaceutische industrie ook gebruikt als laxatief.
   In de producten van Forever wordt enkel met het binnenste van het blad gewerkt en kan je dus veilig consumeren.
   Altijd beginnen met een lage dosis(10-15 ml.) en dan opbouwen naar een dagelijkse onderhoudsdosis (30-45 ml.)
   Bij specifieke maag of darmklachten mag je die dosis tijdelijk optrekken naar 100 ml. tot 2 maal daags.

  • Cristina

   Bedankt Leen !

 • sabrina

  Beantwoord

  Ik heb het ook in mijn tuin staan en ken al jaren de geweldige kracht van deze plant. Vooral onze hotelgasten met zonnebrand zijn zeker gebaat met een laag aloe vera gel vers uit mijn tuin. Ik smeer het ook op mijn gezicht en eet de stukjes maar lekker is iets anders… Ik ben absolute fan.

  • Cristina

   Bedankt voor de tip, Leen, wat de verbrande gasten betreft!

   • Cristina

    Sorry, Sabrina (is aloë ook goed voor de hersenen :-) ?)

Leave a Comment