Screenshot 2014-05-28 13.21.37Ik heb een soft spot voor An Lemmens. Nu ze haar zélf geschreven  boek lanceert, wil ik graag een plekje reserveren op deze webstek.  Ik volg haar al lang. Ze heeft ooit eens een klantenkaart voor me uitgeschreven in de schoenenwinkel waar ze toen werkte. Waarbij ik gefascineerd de  vele piercings op dat bloedmooie gezichtje bestudeerde.

Ik heb sympathie voor haar joie de vivre. Voor haar drive. Voor haar bijzondere en aparte stijl.  Ze is een mediabeest. Mijn mediacarrière telt voorlopig nog iets meer jaren. But she’s getting there.

En ze is getrouwd met Arne Quinze. En wil het toeval dat enkele weken nadat ik op een vernissage was van zijn werken in een kunstgalerij in Hasselt, een krant  uitpakte met het nieuws  dat An Lemmens en hij iets hadden.  Misschien dààrom die heimelijke glimlach op zijn gezicht toen ik me voorstelde. Haha.

An Lemmens en haar boek: 

In dit boek vertelt An het verhaal achter Pin Up Pup en lees je het relaas van tal van asielhonden die dankzij haar een nieuwe thuis vonden. Ook zoekt An samen met jou uit of je jezelf binnenkort de trotse eigenaar van een asielhond mag noemen en wat hier allemaal bij komt kijken: van voeding tot verzorging, van inspanning tot ontspanning, van af tot zit.


Een
 deel
 van
 de
 opbrengst
 van
 dit
 boek 
gaat 
naar
 Pin 
Up 
Pup,
om
 de
 strijd
 tegen 
broodfok 
te
 steunen.

Van thuis uit zit het familiegen van doglover in het bloed. Tantes, nonkels, nichten, neven… het geblaf klinkt al even hard als de deurbel.
Mijn moeder verdenk ik ervan van hondenfluisteraar te zijn. Zij moet maar ‘kijken’ naar honden en beetje kroelen op hun kopje en de beesten liggen in no time zo mak als een lammetje aan haar voeten. Voor alle duidelijkheid dàt gen heeft mijn generatie overgeslagen.

Ik moet hard werken en ga zoals 90% van de hondenliefhebbers naar de hondenschool.  Mijn laatste exemplaar heb ik ook ‘geadopteerd’. Zijn vorige patronne was superlief maar hij haalde zijn brevet als dekreu net niet. Een chance voor ons. Want we hebben de liefste loebas ooit.

We hebben àlles gehad: herplaatsing, uit een asiel, rasbeesten.
Ik vind Ans strijd tegen broodfok én voor het plaatsen van asielhonden schitterend werk.
Mijn steun heeft ze 100 %.
De An(n) Lemmens-en stick together!

Het
 boek 

Pin
 Up 
Pup,
Hoe
 adopteer 
je 
een 
asielsgelukkige 
hond?

 is verschenen 
bij
 Borgerhoff
&
Lamberigts
 en 
kost 

22,50
 euro.


Voor
 meer 
info: Borgerhoff
-
Lamberigts


Verschijningsdatum:
 7 
juni
 2014


 

Screenshot 2014-05-28 13.00.39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Screenshot 2014-05-28 13.01.42