Vijf jaar lang organiseerden we onze ondertussen legendarische Wifty party’s. Sinds dit jaar doen we dat samen met Oldskool Belgium, het concept is eenvoudig: we duiken terug in de geschiedenis van het nachtleven van de jaren ’70 en ’80, en brengen DJ’s van toen op de plekken van toen. Van disco tot new wave, elke editie nodigen we 3 DJ’s uit die elk voor een muziekgenre staan. Ons doelpubliek: mixed generations, met de focus op 40plussers met een hoog party-gehalte.

Dat onze Wifties in de kijker lopen, da’s vanzelfsprekend, lees hieronder wat de favoriete dansplaat is Wifty Annick! 

Annick (rechts op de foto) houdt van feesten en plezier maken. En van de Oldskool Belgium party’s, ze is eengraaggeziene gaste. Als fervente loopster heeft ze een goede conditie, we zien haar de hele nacht stralen op de dansvloer. We lieten haar even op adem komen om te reageren op onze keywords:
✖︎ NIGHTLIFE TOEN: “Tussen mijn 16 en 18 ging ik naar fuiven in lokale zaaltjes, die begonnen om 20 uur en het feestje startte meestal direct – het was nog de spannende tijd met slows en La Bamba ? – en ik mocht tot 1 uur blijven en dan werd ik opgehaald door mijne paps. Nadien als student hogeschool ging ik naar studenten TD’s en danste erop los, altijd super graag gedaan. Ook Cartier en een andere discotheek in Schilde (vlakbij Cartier, ben naam vergeten, die is trouwens een paar keer veranderd) waren vaste uitgaansadresjes. Nadien in Antwerpen naar de Funk You, Castel, later Jimmy’s, Mamounia en Ancienne Belgique. Helaas begon het feesten daar pas véél later in de avond – dat heb ik altijd zonde gevonden.”
✖︎ NIGHTLIFE NU: “Ik heb altijd keigraag gedanst als ik uitging en dat is nu niks veranderd. Niet meer elke week, noch elke maand, maar als ik uitga is het echt om te dansen en plezier te maken zonder meer. Dat kan eigenlijk nu niet meer op zoveel plaatsen, of het moesten privé feestjes zijn of al eens in ‘t laat in een café. Daarom ben ik zo blij met de feestjes die Oldskool organiseert, want dat zijn echt de avonden waarop je weet dat er sowieso gedanst en gefeest wordt, met gelijkgestemden!”
✖︎ FAVORIETE DANSPLAAT: “Ik hield van vrij uiteenlopende muziek, voornamelijk happy music waar je lekker los op kon gaan, zoals ‘I feel for you’ van Chaka Khan (neem die maar als mijn favoriet), ‘Holiday’ van Madonna, songs van Kool & the Gang, uiteraard Michael Jackson en ook Lionel Ritchie – maar ook ‘The Reflex’ van Duran Duran, songs van Tears for Fears en Inxs (zalig!), en ook George Benson vond ik top.”
✖︎ WAS HET VROEGER BETER: “Niet perse beter, wel anders. Meer discotheken en plaatsen waar je kon gaan dansen – nu is dat minder (nogmaals: dank aan Oldskool Belgium om dat terug te brengen) MAAR ik ben nu op een punt in mijn leven dat ik zonder scrupules of gêne écht kan genieten zonder meer en zonder bijbedoelingen van een goed feestje. Heeft iets te maken met beter in je vel zitten zeker? ?
✖︎ OLDSKOOL BELGIUM: “Wat is het succes van Oldskool Belgium? Zoals ik al aanhaalde, het zijn feestjes van en voor mensen van onze generatie (hoewel ik een aantal jongere vrienden heb die ook super graag meekomen), die vroeg beginnen (!!) met happy dance ambiance muziek. Iedereen die komt is happy om te komen en kan zich uitleven zonder raar bekeken te worden. Zalig!”

#oldskoolbelgium #IamOldskool


● Tot op de volgende Oldskool Belgium approved by Wifty Party op vrijdag 30 augustus in Brasschaat, check voor alle info: Oldskool Brasschaat II – From Disco to New Wave

 

 

 

 

?#abfabwifty #wearewifty #IamOldskool