“Vanbinnen ben ik nog altijd dat jonge meisje, die jonge vrouw, alleen mijn lichaam verandert met de tijd.” krijgen we vaak te horen van oudere Wifties. En zo is dat, in elke oude vrouw en oude man woont hun jonge zelf. Sommigen hebben het daar moeilijk mee, anderen blijven hun jonge zelf zoveel mogelijk trouw. Jongere generaties zien ouderen vaak als oninteressant of als een last. Youngsters, sta er even bij stil, ook jullie blijven vanbinnen voor het grootste stuk jullie jongere zelf, ook als jullie 100 worden!

Een voorbeeld van zo’n coole oma die haar jongere zelf héél trouw blijft is de 87-jarige Helen Van Winkle uit Oak Ridge, Tennessee. Helen staat bekend als Baddie Winkle, zowat de coolste oma van het internet. Ze heeft 1,7 miljoen volgers op Instagram, onder wie Miley Cyrus en Drake.

Het begon allemaal in april 2014, toen nam haar achterkleindochter Dawn een foto van haar terwijl ze in een afgeknipte jeans lag te zonnen. Die foto liet Twitter ontploffen. Sindsdien creëerde Dawn een speelse look voor Helen, kreeg ze de bijnaam Baddie en poseert ze regelmatig in kleren en accessoires die merken en mensen haar toesturen.

Zonder gêne draagt ze de meeste opvallende outfits en fluorescerende stoffen. Baddie is een old school media-icoon voor de nieuwe generatie.

Baddie heeft het druk, de afgelopen week maakte ze een indrukwekkende verschijning in een club in Las Vegas, deed ze de campagne voor PSD Underwear en in Toronto ontving ze in een fel paarse jas bij de Digi Awards namelijk de prijs voor Instagrammer van het jaar.

“Ik snap het de laatste tijd niet meer. Er zijn zoveel mensen die van me houden, daar kan ik met mijn hoofd niet bij,” reageert ze.

Ze verbergt nooit dat ouder worden gepaard gaat met kwaaltjes, een kunstgewricht en medicijnen. Toch is Baddie met haar regenboogpakken het constante, energieke bewijs dat oud worden geen doodstraf is.

Aanschouw het Baddie Winkle-effect in de reacties op haar Instagram: “Ik hoop dat ik net zo’n badass wordt als deze chick!” Zo zijn er veel meer. En niet alleen de jeugd wordt geïnspireerd.

“Ook ouderen vertellen me dat ik hen inspireer. Dat ze er nu ook op uit willen en dingen willen doen. Ik denk dat er veel zijn die het ook echt gedaan hebben,” lacht ze “Het is een totale verandering van mijn leven!”
Baddie en fan Miley Cirus.

Baddie en fan Miley Cyrus.

Baddie deelt tegenwoordig ook haar liefde voor rave wear met mede-Kentuckian Miley Cyrus. “Miley is een topkind,” zegt ze. “Toen ik haar ontmoette, kon ik niet geloven hoe lief ze was. We deden ons momentje samen en ze volgt mijn Instagram al een tijdje. Ze is nuchter, dat verraste me. Ze gedroeg zich niet als ‘ik ben een grote ster en belangrijker dan jij,’ snap je, zoals veel anderen wel doen.”

Zoals iedereen met meer dan een miljoen Instagramvolgers weet: haters gonna hate. Ze noemt haar haters ‘basics’. “Mensen die ons niet leuk vinden, noemen we basics. We bidden voor de basics,” zegt ze.

“Ik bid dat ze een leven krijgen. Als je niets leuks kunt zeggen, zeg dan niets.” Haar lasteraars plaatsen reacties als: “Je hoort in het bejaardenhuis.” Eerder deed dat haar pijn, tot ze leerde om zich af te sluiten.

Baddie is overtuigd christen. Haar opa was een predikant. Ze doorging een geloofscrisis toen haar man in een auto-ongeluk om het leven kwam en haar zoon aan kanker stierf. “Ik wil niet huilend door het leven gaan, en deze positieve aandacht op Instagram heeft veel geholpen. Ik zie ze ooit wel terug. Daar twijfel ik niet aan.”

Haar dagelijkse leven is volledig gewijd aan haar sterrendom. Van het maken van nieuwe foto’s tot interviews. Wanneer ze tijd voor zichzelf heeft, gooit ze haar voeten op de bank in haar legging of kapotte spijkerbroek. Ze kijkt dan Blacklist, NCIS en The Young and the Restless.

Helen groeide op op een boerderij in Kentucky met kippen, varkens en paarden. Tot ze acht was hadden ze geen elektriciteit. Ze reden in houten karretjes van de heuvel, gaven elkaar circusvoorstellingen in het bos en slingerden aan de takken.

“Je moet onthouden dat ik opgroeide tijdens de Grote Depressie, maar ik was altijd een fel kind. Ik deed gekke dingen, niets speciaals, maar ik deed altijd wat ik wilde.”

Wat dat betreft is er dus weinig veranderd. Go, go, go Baddie!
Bron: i-D – Foto’s: Baddie Winckle
 
Screen Shot 2015-11-19 at 14.28.32Screen Shot 2015-11-19 at 14.29.27Screen Shot 2015-11-19 at 14.29.59Screen Shot 2015-11-19 at 14.30.32Screen Shot 2015-11-19 at 14.30.51Screen Shot 2015-11-19 at 14.31.28Screen Shot 2015-11-19 at 14.31.51Screen Shot 2015-11-19 at 14.32.22Screen Shot 2015-11-19 at 14.33.41Screen Shot 2015-11-19 at 14.34.20Screen Shot 2015-11-19 at 14.35.37