Magazines voor vrouwen, vertel ons wat! ;-) Na decennia voor verschillende vrouwenbladen gewerkt te  hebben weten we als de beste hoeveel tegenstrijdige uitspraken over schoonheid en het schoonheidsideaal er gepubliceerd worden. Beauty- en modemagazines zijn voor veel vrouwen een emotionele rollercoaster die niet echt gezond is voor hun zelfvertrouwen. De ene keer moeten we van onszelf houden zoals we zijn, de andere keer worden we op ons gewicht afgerekend en krijgen we anti-rimpel crèmes aangesmeerd.

Maar er is goed nieuws! Het maandblad Allure heeft net bekend gemaakt dat het de term ‘anti-aging‘ niet langer zal gebruiken. Dit om duidelijk te maken dat ze niet tégen ouder worden zijn, dat ze ouder worden juist heel erg waarderen in de plaats van het als een vieze ziekte te beschouwen.

En dat kunnen wij alleen maar toejuichen, we beloven op ons communiezieltje dat wij hier bij WIFTY de term anti-aging ook nooit meer zullen gebruiken. We zijn PRO aging! Hoe kunnen we nu tegen ouder worden zijn? Integendeel, we zijn heel dankbaar en we willen dat ouder worden zo aangenaam mogelijk maken.

Het is waar, de term anti-aging klinkt heel negatief, alsof we moeten vechten tegen één of ander virus. Ouder kunnen worden is juist heel mooi, omdat je elke dag opnieuw de kans krijgt om je leven aan te passen om zo nog meer van je leven te genieten. 

Allure bant niet alleen de term ‘anti-aging‘ maar roept haar lezers ook op om anders te reageren op ouder worden. Hoe vaak hoor je niet ‘Je ziet er goed uit… voor je leeftijd’ of ‘Waw, wat is ze mooi, voor een oudere vrouw!’

Sta er even bij stil en zeg de volgende keer welgemeend ‘Je ziet er goed uit!’.

Yep, de jeugd wordt verheerlijkt, en terecht, maar dat wil niet zeggen dat we oudere leeftijden als minderwaardig moeten zien. Integendeel, we mogen nooit vergeten dat we ten alle leeftijden dat gouden kind in ons meedragen!

Bedankt Allure om die eerste stap te zetten, wij doen mee! Ook WIFTY is pionier in het omarmen van het ouder worden, we helpen vrouwen om het beste van henzelf te geven, op elke leeftijd.

In hun septembernummer zet Allure niemand minder dan Helen Mirren op de cover, de ultieme ‘alle leeftijden’ vrouw. In het interview heeft Mirren het over plastische chirurgie en over het feit dat ze veel te beleefd geweest is in haar jongere jaren: 

” I I could give my younger self one piece of advice, it would be to use the words ‘fuck off’ more frequently”.

We zouden het niet beter kunnen zeggen! :-)

                 Bron: www.allure.com