herfst-regenWind. Regen. Koud. Het is HERFST! Jeuj. Laat maar komen die strakke windstoten, kletterende regenbuien en koude. Neen, geen regen please als ik met de auto moet rijden. Maar als ik binnen zit, mag dat gerust stevig kletsen.

Natuurlijk is het even wennen en ben ik er nog niet helemaal klaar voor. Wat een zomer en na-zomer. We moesten zo lang wachten op zomer. Maar één keer dat het zover was, kregen we de volle laag. Verwend werden we. Elk excuus was goed genoeg om een terrasje uit te proberen.

Maar nu moet die radiator echt wel aan. En heb ik die truien weer naar bovenste lade gehaald.  Ook de tv-dekentjes schuiven hoe langer, hoe hoger over dat frileuse lijf.

Ik geniet. Overdag goed ingeduffeld in jas, sjaal en muts. En ‘s nachts in bed luisteren naar de strakke wind. Ik hou van die pletsende regenbuien. (Oei, note to myself: regenputjes op plat dak dringend vrijmaken!).

In dit seizoen slaap ik ook stukken beter. Véél beter dan in de hete zomer. Ik droom ook leuker. Haha. Leve de herfst!

Ben jij een herfstlover of -hater?