Dominique & ik natural high na de drum meditatie van Guru Laxman Giri.

Dominique & ik natural high na de drum meditatie van Guru Laxman Giri.

 

Zaterdag en zondag vond de 2de editie van het Body & Soul Festival plaats op de mooie Heibrand site gelegen in een eeuwenoud beukenbos vlakbij de abdij van Westmalle. Een magische  plek om je helemaal te laten verrassen door muziek- en dansoptredens, meer dan 72 mini-workshops, een world bazaar, natuurlijk koken, beeldhouwen en schilderen en zoveel meer.

Vriendin en soulmate Dominique en ik kunnen mateloos genieten van zo’n uniek ervaringsfestival. Dat is als sinds het begin van onze vriendschap (zo’n 33 jaar) helemaal onze dada. Dominique is een ervaren yogi, ze geeft zelf les. Ik voel me het beste bij Qigong maar ik ben net als zij nieuwsgierig naar andere vormen van helende bewegingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Onze mannen daarentegen waren gisteren eerst wat sceptisch. Dat veranderde snel. Na een holistische massage in het gras, een optreden van Leki en een drum meditatie door Guru Laxman Giri en zijn tweelingsbroer Saddhu Ram Raj Giri uit Nepal wilden ze hun ticket voor volgend jaar al bestellen. :-)

Het is zo ontzettend belangrijk om nieuwe dingen te proberen en open te staan voor andere werelden.

En het deed deugd – na een week van verschrikkelijke nieuwsberichten – de mooie kant van mensen te zien. Er zouden meer mensen naar zo’n spirituele happenings moeten komen, de wereld zou er beter uitzien.

Hieronder een paar inspirerende Wifties & Mifties op het Body & Soul Festival:

Organisatoren en levenskunstenaars Garsett en Fabienne – prille vijftigers.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dominique (52): “Gewoon meer YES zeggen en openstaan voor ervaringen waar je beter van wordt.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marianne (56): “Met de Alexander Techniek help ik mensen letterlijk op een andere manier in het leven te staan, een veranderingsproces vanuit het lichaam. Het inbouwen van een stop is een mooi principe, je kan alleen maar iets veranderen als je stopt met het oude.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maya (47): “Ik heb 4 zonen: de oudste is 19 jaar, dan volgt een roodharige drieling van 17 jaar. Jawel, dat was heavy, maar ik had geluk dat ze alledrie gezond waren. Ik ben fier op mijn jongens!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hilde (54): “Ouder worden is fijn want je beseft dat het allemaal niet zo belangrijk is dan je ooit dacht. Het zijn de kleine dagdagelijkse dingen die zo speciaal zijn. Je gaat naar de essentie.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paul Codde (65): “Ik wens dat iedereen het kind in zich toelaat.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vitesha (70): “Elke dag écht leven, niet uitstellen, niet denken dat je nog tijd genoeg hebt. En neem het leven niet persoonlijk, het is wat het is.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daniel (51) doet aan ijs yoga door koudebeheersing: “Leer ademen met je buik zodat je spijsvertering aandacht krijgt, dat is de basis van onze immuniteit.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bhavani ma (57) & Swamiji (70): “Never forget, we are one, in all the good and bad things. Respect mother earth and all living beings.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Check: http://www.bodysoul.be

helene@wifty.be