Schermafdruk 2014-12-08 14.54.56
Gelezen? En kon je ook amper een breedsmoelsmile onderdrukken? Dat het verdorie tijd werd dat vrouwen van 50 mét een overdosis sex-appeal in de spotlights kunnen staan. Wifties zijn sexy, hebben looks & brains en kunnen  nog heel goed mee in de beautyratrace die maar al te vaak de media beheerst.

Over imagoversterking gesproken! Het is niet overal doorgedrongen dat vrouwen van 50/50+ nu staan voor een spiksplinternieuwe GENERATIE van vijftigers! Vrouwen die helemaal niet samenvallen met een mis-en-plis van weleer.

Die echt niet een bijna foetale zithouding aannemen en wachten op de (klein)kinderen die langskomen. Misschien.

Of een generatie die zucht en kreunt onder het ‘menopauze’-verdict. Of ERGER, het beeld over deze generatie vrouwen die te pas en te onpas wordt ingevuld met foto’s of filmpjes  van een vrouwtje met grijze haartjes.

Op deze webpagina’s heb ik al vaker mijn verontwaardiging geventileerd over deze zeer kortzichtige beeldvorming, vooral bij major players in de digitale en print wereld. Shame on them!

Vrouwen van 50 en ouder hebben zo weinig tot géén enkel raakvlak met dat beeld! Ik blijf pleiten voor dergelijke GAS-boetes haha.

En nu deze beslissing van de Bond-makers! Allright! Eindelijk. Eindelijk was er die ene slimmerik die beseft dat wifties  een nieuwe groep van vrouwen is die steeds groter wordt en meer aanzien verwerven. (En die – en ik zet het tussen haakjes – ook een zeer interessante doelgroep is wat spending attitude betreft).

Laten we hopen dat het initiatief van de Bond-makers een nieuwe (r-)evolutie lanceert. En dat het bij deze ene keer niet stopt. Dat reclame- en andere beeldmakers hierdoor geïnspireerd raken. Dat vrouwen van 50 incontournable zijn én blijven. 

Sinds 1950 valt Bond in deze 24ste Bondfilm voor de eerste keer voor een oudere vrouw. Dat is toch te gek voor woorden!?

De heer Bond, James Bond, wordt een dagje ouder. Zelfs als je bijnaam Daniel Craig (46) is. Het Bond-meisje blijft een meisje. Dan klopt het plaatje niet helemaal. Integendeel, de kans is groot dat het allemaal zielig wordt met een geurtje van  ‘babysnatchers of the cribb’.

Dat nu bewust wordt gekozen voor de 50-jarige Wifty Monica Bellucci kan alvast rekenen op mijn daverend applaus. 

(@Ann)

(Bron: HLN.be )

 

Schermafdruk 2014-12-08 14.54.42