Christel is midlife coach en heeft -zoals zovelen- lang gezocht naar de liefde via alle mogelijke kanalen. Dertien jaar geleden ging ze haar date Dirk dan écht ontmoeten. “Ofwel zijn we vertrokken voor een lang avontuur, ofwel wil ik je nu al bedanken voor deze wonderlijke week van bellen/mailen/chatten”, zei hij aan de vooravond van hun eerste afspraak.

Wat betekent Liefde voor je?

Liefde is alles! Het is je dagelijkse drager. Het is je energie. Het is ook iets wonderlijks: weinige dingen die je zo kan voelen stromen in je lichaam als liefde. Liefde is bijvoorbeeld ook de blik van je geliefde opvangen in de verte, en zó voelen dat het er is. Heeft niet echt woorden nodig….

Hoe moeilijk is liefde voor je?

Als echte liefde er is, dan blijf je die voelen, zelfs als je ruzie maakt.

Ik ben opgegroeid in een gezin met een zéér foute liefde en misschien kan ik daarom gemakkelijker liefhebben, omdat ik het daar nooit gekend of gevonden heb en omdat die foute liefde me misschien geleerd heeft dat het omgekeerde wél liefde is, of wie weet wou ik wel bewijzen dat echte liefde wel kan.

Toen mijn eerste grote liefde gestorven is, had ik het gevoel dat ik zo’n liefde nooit meer zal meemaken. En kijk, ik heb het toch terug gevonden en nu voelt het aan dat die zelfs nog groter is. Dus het kan je meermaals in je leven gebeuren.

Ik vind het ook een unfaire gedachte, dat als je liefde voelt voor iemand dat je die niet zou tonen. De angst om gekwetst te worden zit er bij mij niet in.

Liefde heeft misschien wel iets van durven springen, maar dat doe ik graag.

Wat is je passie?

Mijn passie gaat uit naar mensen. Het summum is met een groepje bij elkaar zitten en echt in je lijf voelen dat het allemaal zo goed en fijn is. Hoe later op de avond, hoe liever ik mijn gezelschap zie.
Mijn passie is ook wel willen inspireren: als het voor mij kan, dan kan het ook voor een ander, en ik wil zo graag dat iedereen oké is.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

No doubt! die bestaat, dé liefde is die van de onvoorwaardelijke soort, zoals de liefde die je voelt voor je kind. Ze bestaat niet als je liefde zoekt voor jezelf.
Liefde gaat altijd eerst naar buiten, en dan ontvang je ze terug waardoor mensen zouden denken dat die niet bestaat: échte liefde toont zich enkel als je eerst zelf liefde geeft.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

Opmerken bij elkaar dat er iets wringt, zonder dat je er zelf moet over beginnen.
Appreciatie tonen werkt motiverend.
Als het even lijkt te doven, dat ook opmerken, en er terug wat vuur achter steken, op eender welke spontane ingeving/manier.
Het nooit beschouwen als een evidentie: ik spreek heel veel en graag mijn liefde en dankbaarheid uit.
Nooit iets forceren, niet te veel verwachtingen, elkaars eigenheid laten behouden.
Het fijn vinden dat hij een ‘zekere touch’ heeft bij andere vrouwen, ik ben dan eerder trots en eigenlijk echt nooit jaloers, ik beschouw dat als een compliment.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in?

Een krakende smeuïge mousse au chocola (met van die luchtbelletjes in) oesters…mood of love….dat voel ik dan écht. Alles wat Dirk maakt smaakt, ik ben de dankbare eter van een super kok.

En eigenlijk is het echt zo dat er love in zijne food zit. Het is anders dan als ik iets kook: dat gaat vaak veel te snel en het resultaat is niet echt je dat. Misschien om die reden dat hij het wijselijk van mij heeft overgenomen. Het opruimen doe ik graag in return.

En stel dat je een toverstokje zou hebben: wat voor een man (of vrouw) zou je willen ‘tekenen of designen‘?

Ik heb 10 jaar (na de dood van Patrick) met een toverstokje rondgelopen dat op den duur haast een bezem werd. En dan toch gevonden en wat voor iemand: Dirk, the one and only: humor staat op kop, met de nodige aanvoelende ernst, een hoog rock & roll gehalte, slim/verstandig, taalvaardig, ongelooflijk gevat, innemende ‘look’, ben zowaar ingehouden ‘fier’ in zijn gezelschap & hij is dankbaar ook. Hij laat zien met kleine dingen hoe fijn hij het met mij vindt.
Designen is dus bij mij vooral de inhoud, uiterlijk is altijd oké als de inhoud klopt.

Dan wil ik graag met de quote van Liam Neeson eindigen:

“Everyone says love hurts, but that is not true. Loneliness hurts. Rejection hurts. Losing someone hurts. Envy hurts. Everyone gets these things confused with love, but in reality love is the only thing in this world that covers up all pain and makes someone feel wonderful again. Love is the only thing in this world that does not hurt.”

 

Meer info over Christel als midlife coach / F.A.R.T- coach: check op  www.crystalcoach.info

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: