We willen elkaar graag een hart onder de riem steken door foto’s en verhalen te delen van Wifties en Mifties in quarantaine. ∙ Werk je van thuis uit of ben je nog aan het werk op locatie? ∙ Hoe ziet je dag eruit? ∙ Heb je bepaalde rituelen? ∙ Wat doe je om afleiding te vinden? ∙ Wat zijn jouw tips om deze moeilijke periode draaglijker te maken?

► Wifty CHRISTINE (Toet voor de vrienden): 

∙ “Ik werk van thuis uit. Een hele aanpassing, van een lichaam altijd in stress, mijn werkgever zit in Arlon, dat is een heel eind rijden, dus verblijf ik daar wekelijks op hotel, heel vermoeiend… En nu helemaal in lockdown. Mijn lichaam heeft echt afkickverschijnselen gehad, maar ik geraak eindelijk uitgeslapen.”


∙ “s’ Morgens na het wakker worden start ik met een heerlijke koffie, goed douchke, optutten (heel belangrijk, je niet laten gaan) en dan een lange wandeling met de hond. Pas daarna gaat mijn computer aan en ik pak sowieso 1 uur middagpauze. Vrijdagavond gaat alles terug opzij, dan is het weekend.”


∙ “Mijn dagelijkse rituelen: veel wandelen op uur en tijd en een middagdutje…”


∙ “Afleiding vind ik in alles wat creatief is en ik heb veel contact via social media en telefoon met mijn familie en vrienden. Zelfs mijn mama, 95 jaar, kan Facetimen vanuit haar serviceflat, weliswaar met hulp van de verpleegkundige.”


∙ “Maak je elke dag mooi alsof het je laatste is. Ga wandelen. Hou contact met vrienden en geniet van de kleine dingen.”


✖︎ Stuur jouw reactie op onze vraagjes naar wifty@wifty.be – samen met een foto