Dit weekend ging de 79ste boekenbeurs van start, met als centraal thema Kinder- en Jeugdliteruur: volwassenen toegelaten. Tot 11 november verrassen meer dan 100 exposanten je met nieuwe boeken, signerende auteurs en activiteiten op hun stand. Er zijn workshops, muziekoptredens, prijsuitreikingen, film, strips, wedstrijden én hot-dogs: een heuse boekenkermis. 

Ik ben zelf dol op boeken, ik verzamel, ik koester, ik herlees, ik voel en snuffel aan boeken.
Ik hou van boeken die al gelezen zijn door iemand anders die dan vindt dat ik dat boek ook moet lezen. Zo’n boek waarvan de bladzijden al aangeraakt zijn en waar er zelfs hier en daar iets onderlijnd is of bijgeschreven staat. Heerlijk! De favoriete boeken van mijn vader zaliger zijn van onschatbare waarde voor mij.
 

Een groot stuk van dat leesplezier is de zoektocht naar een goed boek, en dat doe ik liefst in alle rust, elke stad heeft zo een paar parels van boekenwinkels en boekencafé’s waar het zalig vertoeven is. Je kan stellen dat mijn zoekcriteria niet alledaags zijn dus een top-10 in een populaire boekhandel en de boekenbeurs zijn aan mij niet besteed.

Boeken, boeken, boeken … ik las vanmorgen ergens dat je op zo’n boekenbeurs de indruk krijgt dat er meer schrijvers dan lezers zijn en dat er bij een verkoop van 10.000 exemplaren al van een bestseller gesproken wordt.

MAAR niet alle nieuwe boeken zijn een succes. Sommige boeken komen roemloos in de uitverkoop terecht, tot groot verdriet van de auteur. Sommige schrijvers kopen hun eigen boeken op en verstoppen ze thuis in de kelder, of vragen met schaamrood op de wangen aan de uitgeverij om de voorraad te vernietigen. Daar hoor je niet veel over, want het taboe rondom de boekenversnipperaar is groot…

Zeg NEEN tegen de boekversnipperaar en laat je inspireren door deze creatief-met-boeken tips! :-)

helene@wifty.be

creative-diy-repurposing-reusing-upcycling-29book_book_shelf_pbfaxbook_coffee_table_mvbxoScreen Shot 2014-03-31 at 12.56.52 PMerdem_book_lamp_xgahxScreen Shot 2015-11-02 at 11.22.24finished-book-headboardBoek-in-lijstjeLeeslampBoekklokkenVetplantjes-in-boekBoekmobielboeken-decoratie-decoreren-inspiratie-budgi15-1boeken-decoratie-decoreren-inspiratie-budgi14-1boeken-decoratie-decoreren-inspiratie-budgi10boeken-decoratie-decoreren-inspiratie-budgi4