FBB = First Best Friends! ;-)

 

Cristina woont in Bahia Brazilië waar ze een B&B runt op het strand. Ze is getrouwd met Marcio, een knappe 22 jaar jongere kaneelkleurige visser. Cristina en ik waren beste vriendinnetjes in de eerste jaren van de lagere school. We waren toen al buitenbeentjes en dat herkenden we in elkaar. Door verhuizen en andere scholen hebben we elkaar sindsdien niet meer gezien. Via Facebook konden we alvast updaten en toen Cristina onlangs even in België was hebben we elkaar ook kunnen vastpakken. Herinneringen ophalen, koetsje rijden, en vooral veel lachen… 45 jaar later en allebei nog dezelfde zotte meisjes van vroeger. Mooi is dat!

En natuurlijk kon ik Cristina niet laten teruggaan naar Bahia zonder haar onze 5 Wifty vraagjes voor te leggen!

Het leukste aan 50 worden?

Omdat ik weinig last van de menopauze heb, vind dat een prettig 50+ verschijnsel. Geen last meer van migraines, schommelende humeuren, buikpijn. Ik voel me vrijer.

Het minst leuke aan 50 worden?

Minder leuk is het besef dat je niet meer die zee van tijd hebt die je hebt als je 30 bent, hoewel je nog evenveel ideeën en plannen hebt.

Wat zéker nog doen voor je 60?

Sinds mijn 30e loop ik met het plan om te schrijven: een boek, columns, noem maar op maar tot nu toe is het bij een droom gebleven. Tegen mijn 60e wil ik een professionele schrijfster zijn Of formuleer het anders: zou ik professioneel aan het schrijven willen zijn.

‘Het Nieuwe 50’?

Een trend is iets voorbijgaand en daarom interesseert het me zelden. Ik vind het wel positief dat 50+ ers zich minder oud voelen dan die van vroeger en nog alles doen wat ze willen dien, zich ook blijven kleden zoals ze willen. Anderzijds mag het, qua kleding, ook niet pathetisch gaan worden. Blijf je waardigheid behouden en vraag het oordeel van een jonger iemand die van je houdt.

Wijze raad voor vrouwen die nog 50 moeten worden?

Volg je gevoel en steek niet in je hoofd dat je oud wordt. Het is nooit te laat om nog iets nieuws te beginnen. Laat je niet leiden door wat anderen vinden wat een vijftiger zou moeten of niet moeten doen. Blijf jezelf trouw.

Cristina’s B&B: www.bela-bahia.com