Een ‘Cut the Crap’-Wifty ontmoeten is altijd inspirerend. In een groep mensen valt Wis (61) op. Niet omdat ze driftig aan haar sigaret kan trekken maar vooral door die typische ‘ik-hoef-niets-meer-te-bewijzen’-attitude.

‘Been there, done that en vanaf nu ga ik me amuseren.’ Zo’n relaxte houding die alleen cut the crap mensen hebben.

Wis is mama van 2 en oma van van -bijna- 3 kleinkinderen. Ze had een een boeiende carrière in de Bijzondere Jeugdzorg en geniet nu ‘zeer verdiend’ van een vervroegd pensioen.

5 sterren

Ze volgt al 10 jaar Italiaans. ‘Haha, neen, niet omdat de stof er zo moeilijk ingaat, wel omdat we zo’n fijn groepje zijn. Ik sta trouwens op punt om naar Sicilië te vertrekken met nog 4 andere collega’s. We hebben ook een naam gegeven aan ons vriendenkliekje: Cinque stelle of de 5 sterren. We blijven het Italiaans perfectioneren. En alle leuke excuses zijn welkom (met een knipoog).

Ik ben nu in een levensfase en voel dat ik me nu vooral bezig te houden met de dingen waarbij ik me goed voel, met zaken die ik oké vind en waarin ik geloof.’

Mijn levensmotto? Cut the Crap en doe gewoon wat belangrijk is.

Ik zoek naar de goede vibes en wil die ook meegeven aan mensen rondom mij! Probeer te volgen wat jezelf belangrijk vind.

Ziekte van Parkinson

Mijn zus heeft de ziekte van Parkinson en toch is ze leesmoeder. Van een straf en inspirerend voorbeeld gesproken. Het zet je eigen kleine zorgen ook meteen in het juiste perspectief. Wie geeft mij het recht om te zagen en te klagen…

Je hebt 30 dagen zonder vlees en 30 dagen zonder alcohol. Ik pleit voor 30 DAGEN ZONDER KLAGEN ;-)

Er wordt wat af geklaagd en het leven is te kort om daar je kostbare energie in te stoppen. Stop toch met jezelf in een neerwaartse spiraal te duwen.

Het is je verdomde plicht om iets van je leven te maken

Je bent er maar een keer in dit leven! Het is je verdomde plicht om er iets van te maken.

Of ik nog een droom/dromen heb? Zeker. Ik mik of focus nu vooral op kleinere projecten.  Bv. dat ik elk jaar goeie tomaten heb… haha. Verder hoop ik nog zoveel mogelijk op reis te kunnen. Met mijn man, met de 5 stelle.

Ach, er is zoveel om je zo content te voelen! Ik weet soms niet waar te beginnen.”

En dan moet Wis echt vertrekken. Haar man is chauffeur van dienst en brengt haar asap naar Zaventem waar de andere 4 sterren van het clubje haar opwachten. Leuk!

Ciao Bella!