Danielle reageerde vorige week enthousiast op één van onze Wifty posts. We zagen een pittige Wifty die duidelijk zin had in het leven. Natuurlijk waren we nieuwsgierig naar haar verhaal. Danielle? 

Danielle: “Waar moet ik beginnen? Ik ben geboren in 1958, ik ben een vintage model, een expo kind. Als ik terugkijk op mijn leven heb ik het gevoel dat ik alles gedaan heb wat ik graag wilde doen. Ik wist al heel vroeg wat ik wilde. Op mijn 17 begon ik te werken als mannequin/model, al gauw volgde film- en televisieopnames voor verschillende zenders en speelde ik gekke rolletjes. Ik was heel creatief, ik ontwierp meubels in staal, glas en hout. Die laste en werkte ik dan verder af samen met een bevriende garagist en ik verkocht ze aan Scoonwoon. 

Het nachtleven was écht fun in de late jaren ’70 en de jaren ’80. Wanneer ik met een bont gezelschap naar de Versailles in Oostende trok, had ik minstens 3 outfits in mekaar geflanst om zo origineel mogelijk uit de hoek te komen. 

Jarenlang verzorgde ik de choreografie, de kostuums en de muziekmontages voor Cabaret ensembles waarmee ik optrad. Na België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland trokken we op tournee in Corsica, Zwitserland en Sint Maarten met onze zang- en dansacts. Wat hebben we plezier gemaakt! Ik vond het super om platen en later cd’s op te nemen en dan uit te kijken naar onze optredens op VTM of onze eigen videoclip op MTV.

Zo ging het jarenlang door, van het ene optreden naar het andere. In de namiddag live à la ’10 Om Te Zien’ op het strand in Spanje, ‘s avonds op een privé-feestje van Don Jaime di Aragon (broer van Fabiola) in Marbella.

In mijn vrije tijd maakte ik avontuurlijke reizen, de Amazone afvaren of op expeditie naar Ethiopië om daar etnische minderheden te bezoeken. In Peru hielp ik bij opgravingen. Zo zag ik in al die jaren een 60 tal landen, ik wou letterlijk en figuurlijk mijn horizon verbreden. Wanneer ik nu soms naar National Geographic kijk komen al die herinneringen terug. Ik raad iedereen aan om veel te reizen en indrukken op te doen en mensen van verschillende culturen te ontmoeten. Zelfs in eigen land valt er veel te ontdekken. 

Ja, mijn leven was glamoureus, op mijn 17 jaar werd ik door vrienden met een Rolls Royce opgepikt om naar dancing Popcorn te rijden om Veuve Cliquot Rosé te drinken, op mijn 37 sprong ik in helicopters om even iets te gaan eten aan de kust, vandaag rijd ik met een amphicar uit 1954 (oma Zeppos) het water in voor een reclamespotje…

En nu fiets ik samen met mijn vriend door de stad met mijn e-bike en voel ik me vrijer dan ooit. Wanneer ik een praatje maak met een dakloze merk ik dat die meer te vertellen heeft dan iemand uit de jetset die de waarde van geld niet meer kent. 

Mijn goeie raad, sta met beide voeten op de grond, en begin niet te zweven wanneer het je voor de wind gaat! Het leven heeft z’n ups & downs. En wees zuinig op je lichaam en alles wat je consumeert. 

Geniet even goed van kleine dingen als van grote extravagante happenings. Haal uit het grootste verdriet een unieke ervaring voor de rest van je leven.  

Leef intens, en laat je vooral niets wijsmaken!

Liefs, Danielle

FOTO: © MARC DROFMANS

helene@wifty.be