Vriendin S. zag er stralend uit vorige zaterdagavond op onze Wifty Party n°2. Net van de kapper, mooie make-up, sexy outfit + hoge hakken. Ze fluisterde me toe dat ze een date had NA onze party. Ze ging logeren bij een vriend die ze al een tijdje kende. Ik moet er geen tekeningetje bij maken, de champagne stond koud…

Ze was een beetje zenuwachtig, want natuurlijk gingen ze seks hebben. Daar keek ze naar uit. Ze was nog geen half jaar gescheiden maar voelde duidelijk dat daten omtrent 50 helemaal anders was dan daten pakweg 30 jaar geleden.

50 is het nieuwe 35 zegt men. Wel ja, ‘oudere’ vrouwen zijn geiler dan ooit. En de tijden zijn veranderd. Want liefste single Wifties, 50 blijkt hét moment te zijn om te gaan daten. Mannen zijn naar het schijnt dol op die nieuwe vrouwen van 50. Ze zijn werelds, onafhankelijk, zijn nog lang niet uitgeblust, willen van het leven genieten en zien er absolutely fabulous uit. Die uitstraling, zelfzekerheid en onafhankelijkheid trekt trouwens mannen aan van alle leeftijden.

Onderzoek wees uit dat 25% van alle baby boomers single zijn omtrent hun 50, dus keuze genoeg. En nog een reden waarom vrouwen omtrent 50 de ideale date zijn: hun kinderen zijn vaak al de deur uit en hun biologische klok tikt al lang niet meer.

Vriendin S. vond het allemaal heel spannend. Ze had zelf een mooi pakje gekleurde condooms gekocht, helemaal assortie met  de kleur van haar lingerie. Want bang zijn om zwanger te worden hoeft niet meer, maar veilig vrijen natuurlijk wel. En afwachten of hij condooms zou hebben, dat deden we vroeger misschien, maar nu nemen we het euh… heft graag in eigen handen.

Ze vertelde dat ze al 2 afspraakjes achter de rug had met hem, en dat een 3de keer voor haar niet hoefde als er geen seks aan te pas kwam. “Een lieve nachtkus is niet genoeg” zei ze “Die kan ik overal krijgen. Als er geen zin in seks is dan spreek ik geen 3de keer af.”

Voila, dat is gesproken, geen tijd verliezen aan ‘misschien’ en aan ‘ik weet het nog niet goed’.

Het enige waar ze zich zorgen over maakte was het naakt zijn bij elkaar. “Vroeger had ik een goddelijk lijf en ik genoot ervan om me helemaal naakt over te geven aan een man, maar nu zijn er een pak kilo’s bij, heb ik hier en daar rimpels en mijn billen zijn minder strak…” sprak ze mijmerend.

“Dat is bij hem ook het geval!” stelde ik haar gerust. “Accepteer je lichaam, het gaat er niet om hoe je eruit ziet, wel hoe je kan genieten van elkaar!”

De volgende dag kreeg ik een telefoontje van S., ze had een heerlijke nacht gehad. Het was een bevrijdende ervaring, want ze besefte dat mannen op zoek zijn naar het hele pakket, en Wifties hebben dat helemaal!