Dates en dating vragen véél van je zenuwen, coolness én uithoudingsvermogen. Anne (56) blijft optimist en gaat opnieuw op stap. Drie dates, drie verhalen.

Voor dating en dates heb je een goede fysieke conditie nodig. Wat je allemaal tegenkomt in datingland grenst dikwijls aan het onwaarschijnlijke. Of ze zijn leuk maar reeds bezet. Of ze zijn leuk en laten niets van zich horen. Of… of… Dating is voor optimisten. Doe het als je over een flinke dosis zelfrelativering en humor beschikt.

Drie dates, beleefd ondergaan door single Wifty Anne (56).

Nummer 1 – de notoire en ook onhandige leugenaar

Ondernemer, vaak in het buitenland, slank zoekt gelijkgestemde

Gezien ondergetekende zelf expat is geweest en daarna nog voor een Frans bedrijf heeft gewerkt, denk ik yes.  Een 9-to-5 job is voor mij zeker geen must.

De eerste date valt mee maar er is toch een onbestemd buikgevoel, het is me iets te mooi om waar te zijn. Mijnheer spreekt al direct om hem te vergezellen en stuurt me ’s avonds een gedicht. Ik sla achterover van de vele taalfouten en dat het inhoudelijk gaat over het bet (hij bedoeld bed), mijn achteloos weggeworpen nachtkleedje en wij die verstrengelen tot ons,..  Voor mij iets te snel maar ach ja nu niet altijd negatief zijn hé.

Hij stelt voor om een leuk restaurant te reserveren. Daarna hoor ik dagen niets meer. Op de ochtend van het restaurantbezoek stuur ik hem een berichtje met de vraag of het nog doorgaat. Na een tijdje krijg ik een telefoon dat hij een hernia heeft en te veel pijn om op resto te gaan zitten. Maar hij komt het mij wel uitleggen. We maken een wandeling in de omgeving en doen een terras.

Vreemd, als dit kan, kun je toch ook op restaurant gaan maar blijkbaar moet hij ’s avonds gaan liggen. Mijn buikgevoel zegt dat er misschien wel een partner is die hem dan thuis verwacht. Ik trek mijn stoute schoenen aan, bel het restaurant en zeg eerlijk dat ik een raar gevoel heb over mijn date. Ik wil gewoon wéten of hij iets gereserveerd had. Ze is supervriendelijk en vertelt dat het restaurant afgelopen zondag gesloten was voor een privéfeest en dat er helemaal niet kon gereserveerd worden.

Nou ja zeg, mijn ondernemer stuurt me The Monday After een bericht of ik al wat minder wantrouwig ben en dat zijn rug al wat beter is … een open doel en ik confronteer hem met mijn bevindingen. Ik krijg vage en onduidelijke uitleg en later een mail met een gedicht, helaas gericht aan een andere dame – verkeerd gesaved zeker??

Na een week nog een mailtje “zullen we nog eens afspreken, kusje”. Ik vraag hem of hij mij een goede reden kan geven waarom ik dat zou doen. Geen antwoord.

Nummer 2 – wil gewoon mensen ontmoeten

Directeur van een opleidingscentrum, druk, drukker, drukst – een leuke wandeling, maar wil eigenlijk gewoon een leuke babbel doen en heeft geen tijd voor een relatie, wil gewoon mensen ontmoeten.  Niets mis mee, we gaan misschien nog wel eens gaan wandelen.

Nummer 3 –  the Swiss connection

Oil trader, woont nog in het buitenland, gaat dit land binnen korte tijd verlaten en heeft ook een onderkomen in het Antwerpse,

We spreken af, rustig in het park.

Ik voel zijn keurende blikken. Na aandringen blijkt er ook nog een echtgenote te zijn in het buitenland. Maar hij gaat scheiden, je weet wel er is al maanden niets meer, het stelt niets voor. Op mijn opmerking dat ik geen telepathische gaven heb en dat “het niets voorstellen” niet mijn ding is, reageert hij beetje verontwaardigd.

Gezien de hitte droeg ik een bermuda en keurt mijnheer nauwkeurig mijn benen: “Is dat een blauwe plek?” vraagt hij. Neen dat is het niet.  En oh, je hebt wel mooi verzorgde tanden. Ik voel mij net een paard of , erger, een slavin – ook voor aankoop eerst keuren van het gebit.

Hij goochelt met enorme bedragen. Ik leg uit dat ik financieel onafhankelijk ben – ook al is mijn huis en auto klein en dat ik niet meer werk en enkel nog vrijwilligerswerk doe. Dat is mijn bewuste keuze en ik kan mij goed redden. Dan kan ik toch altijd met hem mee zegt hij nog.

Ik vraag of ik dan alles moet laten vallen voor hem: mijn studies (ik studeer terug vanaf september), mijn wekelijks engagement als teamleader…  Volgens hem zouden veel vrouwen heel blij zijn. Hij heeft de centen en de vrouw moet er enkel zijn en knap wezen zodat zijn vrienden/familie jaloers zijn…???

Om nog iets te gaan drinken heeft hij geen tijd meer want binnen een uurtje begint de voetbalmatch (nvdr: de date viel tijdens WK 2018). Ik bedank hem vriendelijk en zeg dat ik niet geïnteresseerd ben.

En ja hoor, zelfs na zulke ervaringen blijf ik nog steeds optimist.

Nog meer van haar ervaringen:

en toen begon hij over polyamorie

Op teenslippers

Free Foto: Cal Engel @ Unsplash