Dating apps zijn booming bij steeds meer 50plussers. Maar we weten niet genoeg: wat zijn de ervaringen, de frustraties, de motieven, de successen…? Universiteit Erasmus van Rotterdam doet een oproep via WIFTY om mee te helpen aan het onderzoek van Jenske Vermeulen. Bij deze.

Jenske schrijft een onderzoek onder supervisie van auteur en dr. Elisabeth Timmermans over het gebruik van dating apps onder jonge twintigers maar ook van 50plussers.

Jenske: “Er is nog te weinig onderzoek gedaan naar de motivaties, frustraties en ervaringen van 50plussers actief op bijvoorbeeld Tinder. Ik zou hier graag verandering in brengen. Wil je me helpen door het plaatsen van een oproep op Wifty en bijbehorende social media kanalen? ”

Inderdaad. Hoe meer we over dit onderwerp weten, hoe beter. Tinder is -gelukkig- geen vies woord meer en we gaan het zelfs vervoegen: ‘Tinder jij?’ ;-).

En op party’s staan steeds meer Tinder-koppels te blinken en te glunderen. Een hele positieve evolutie. Maar we wéten nog onvoldoende. Er lopen evenveel singels rond die soms gefrustreerd zijn door online dating platforms. Datingapps zijn booming business en door de digitalisering zijn ze incontournable.

De afgelopen jaren verdiepten dan ook verschillende onderzoekers zich in dit nieuwe dating fenomeen en zochten uit waarom mensen datingapps gebruiken, wat ze er zoal uithalen en ook waarom het hen best wel kan frustreren. Maar het merendeel van dit onderzoek focuste zich vooral op jonge twintigers. Hieraan wordt nu iets gedaan want er zit veel meer diversiteit in de datingapp-gebruiker en daar weten we voorlopig nog te weinig over.

Wist je bijvoorbeeld dat het aantal 50+’ers dat aan online daten doet de laatste jaren is verdubbeld? Hoe zit het precies met hun motieven? Hoe zijn hun ervaringen? Daar willen wij, onderzoekers aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, graag meer over weten!

Ken of ben jij iemand die ouder dan 50 jaar is en aan online dating doet?

Klik HIERONDER op de link en doe mee aan het onderzoek

of stuur volgende informatie door naar:

http://www.liefdeintijdenvantinder.be/nl/2019/05/13/doe-mee-aan-onderzoek

Over twee maanden zullen de resultaten gedeeld worden.

 

Free Photo by  Praktik Gupta @ Unsplash