Straffe verhalen uit dating-land. Anne (56): ‘Daten is duidelijk niet voor watjes. Soms voel ik me net Sherlock Holmes. Op zoek naar wat hij niet vertelt, naar verborgen agenda’s, afknappers,…’

De groep van vijftigplussers is de sterkst groeiende groep (m/v) in dating-land. De zoektocht naar de juiste leeuw in deze jungle is geen evidentie en vraagt héél veel geduld,  een goed buikgevoel, mensenkennis, een overdosis gezond boerenverstand,  zelfrelativering,  incasseringsvermogen én humor. Want je komt wat tegen.

 … en toen begon hij over polyamorie.

Anne’s profiel: Vrouw van 56, donkerblond, universitaire opleiding, maatje 36 zoekt. betrouwbare, eerlijke man, liefst groter dan 1m76 (mijn lengte op hakken). Liefst en bij voorkeur uit de omgeving.

Anne: Tot zover een zeer duidelijk en helder profiel dat ik had aangemaakt op een bekende datingsite. Misschien zijn er mensen die dat te direct vinden, nu ik niet.

Blijkbaar denken mannen nog altijd als een vrouw neen zegt bedoelt ze ja en dus kreeg ik reacties uit het verre Limburg, uit West-Vlaanderen tot uit Nederland en Frankrijk toe.

Op ééntje ga ik toch in en schrijf terug dat volgens mij de afstand toch wel erg groot is. Hierop kwam zijn reactie :“Je kan maar proberen.”

Oké, ik bedwing mijn neiging om niet “kun je niet lezen” te zeggen. Ik wil het proberen en delete de anderen. Ik wil het tenslotte fair spelen.

Ziezo, ik heb een eerste date in het verschiet met toch nog sterke twijfels. De afstand is ver en hij is 9 jaar ouder (mijn grens ligt op 5 jaar ouder ) maar ik laat me overhalen.

Laat dit een eerste goede les te zijn voor een volgende keer: bij twijfel nooit meer doen. Ook al komt mijnheer erg belezen over en heeft hij een belangrijke functie, enzovoort.

We spreken af op een pleintje in de buurt, plannen een wandeling en een drankje achteraf.

Bij aankomst lijkt mijn date  duidelijk“gekrompen” en hij ziet er een stuk ouder uit dan op de foto. Na 10 minuten begint hij enthousiast te vertellen over … POLYAMORIE.  Gelukkig kende ik de term en weet ik waar hij voor staat (nvrd: polyamorie betekent dat je van meerdere mensen tegelijk kunt houden en met meerdere mensen tegelijkertijd een relatie kunt aangaan.)

Ik geloof mijn eigen oren niet en wil naar huis. Note to myself: next time – gewoon doen.

Ik luister beleefd naar zijn verhaal terwijl we langs de rivier wandelen. Ik probeer mijn ergernis te verbergen . “Of ik niet te conservatief ben?”, vraagt hij me. Nope, het gelijktijdig hebben van meerdere liefdesrelaties is niet aan mij besteed.

De man in kwestie, doctor in de rechten, ratelt maar door. Na nog een kopje koffie mompel ik dat ik naar huis moet. Nog diezelfde avond krijg ik een bericht dat hij me graag weer wil zien. Ik antwoord niet meteen en pas ‘s ochtends stuur ik een beleefde sms dat we niet passen. Er komt nog een antwoord dat hij zoiets wel had gevreesd.

Emotionele intelligentie blijkbaar weinig aanwezig.

NEXT!

Free Foto: by Joanna Kosinska @ Unsplash