Gisteren volgde ik een interessant gesprek op de fanpagina van David Bowie.

Yes, ik ben een hardcore fan van het eerste uur. Wat een artiest, wat een bijzonder man! Ik ga daar hier niet verder over uitwijden want dan word ik lyrisch. Laat ik het zo stellen: hij staat bij mij op n°1 – samen met Debbie Harry.

Dat David 67 jaar is en Debby 69 jaar kan de pret niet bederven. Bijzondere mensen met bijzondere talenten hebben geen houdbaarheidsdatum.

Maar dat wil niet iedereen zien. Vooral youngsters plakken vaak té snel het etiket ‘OUD & VERSLETEN‘ op mensen die uiterlijke kenmerken vertonen van al een paar levens achter de rug.

Eergisteren postte Julie – admin van David Bowie FB fanpagina – een recente snapshot van David met pet. De reacties op die foto waren niet mals. Dat hij een opa was, een oude saaie man, wat een lelijke pet, dat zijn glorie dagen voorbij waren, bompa Bowie enz.

Respectloze bullshit quoi.

En Julie reageerde met de volgende boodschap:

my dear I’m really tired of reading over and over again, angry, disrespectful or stupid comments, whenever we post a newer picture. damn, we all get old, every one of you, and also David.

a question-do you speak so disrespectfully with your parents and grandparents too? 

I don`t think so

To all of you who still write nice comments a big thank you, We are happy to have you here.  

to you others –

feel free to look for another, younger star,
to discard this, when it became to old, too.

have a nice day Julie (Admin)

Cool van Julie! En gelijk heeft ze. Mensen met grote talenten verliezen die talenten écht niet door ouder te worden. Integendeel! 

Heeft ooit iemand het talent van een Picasso of Dali op leeftijd in twijfel getrokken? Is Toots Thielemans minder waard omdat hij 90+ is? En blijft Karl Lagerfeld (80) niet iedereen verrassen in fashion-land? 

Onlangs hadden we het daar nog over met fotograaf Roger Dyckmans. Roger is 70 jaar. Hij is bijzonder getalenteerd, en toch krijgt hij minder en minder werk. Omdat de jonge creatieve talenten die het nu voor het zeggen hem zien als oud & out. En niets is minder waar. Want Roger’s nieuwsgierigheid en leergierigheid zijn aanstekelijk en zijn talenten zijn er alleen maar straffer op geworden. Dat viel tijdens onze Wifty fotoshoot dubbel  en dik op!

Echt zonde dat je zelf ouder moet worden om dat te beseffen. Om te zien dat in al die ‘oude’ verpakkingen jonge mensen wonen. Met meer ervaring en know-how dan eender welke youngster. En dat talent alleen maar groter wordt met de jaren!

En David? You can leave your hat on! ;-)