Kleine Luna en Oulematou, gruwelijk vermoord door Hans Van Themsche. Het nieuws sloeg in 2006 in als een splinterbom. En het sloeg alles aan diggelen voor de families en vrienden van de slachtoffers. Hoe plaats je zo’n gebeurtenis? En hoe verwerk je zo’n gruwelverhaal? Horror, horror, horror.

De mama en papa van Luna maken deel uit van een grote warme vriendenkring, waar ook ik deel van uit maak. De golf van verdriet en pijn verspreidde zich in 2006 tot in ieders kleine teen. Op zo’n momenten voel je een enorme solidariteit en verbondenheid, maar ook een enorme onmacht, want hoe graag je ook wil, niemand kan de pijn en het leed verzachten.

Vreselijk moet het zijn om te leven met zo’n onzinnige aanslag op je geluk. Zinloos geweld maait je kind weg. Net als bij Gregory Bluj. Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Probeer daar maar eens mee te leven als nabestaanden.

En de horror stopt niet voor de familie van Luna. Het arbeidshof oordeelde dat Oulematou als kinderoppas werkte toen ze vermoord werd en dat het dus een arbeidsongeval betrof. Omdat de moordenaar financieel onvermogend is klopten de nabestaanden van Oulematou aan bij het Fonds voor Arbeidsongevallen om een schadevergoeding te krijgen voor haar dochtertje dat toen 6 jaar was. Een schadevergoeding tot haar 18 jaar of tot ze haar eventuele studies beëindigd heeft.

Dat wil zeggen dat het Fonds voor Arbeidsongevallen de dochter van Oulematou jaarlijks veel geld moet betalen. Het totaalbedrag zou, met de gerechtelijke onkosten inbegrepen, tot 50 à 60.000 euro kunnen oplopen. En het Fonds mag dat geld terugvorderen bij de mama en papa van Luna, die niet verzekerd waren tegen arbeidsongevallen…..

What the fuck!!!

Hoe kunnen deze mensen hun verlies verwerken als ze om het half jaar door onze staat herinnerd worden aan de gruwelijke gebeurtenissen… en dan dit vreselijke verdict! Slachtoffers betalen de rekening?!

Dat is toch totaal onbegrijpelijk en onaanvaardbaar?! En zo onmenselijk wreed!

Ik heb voorlopig geen idee hoe het verder moet voor hen. Vrienden willen een benefiet opzetten, of een geldinzameling… misschien kunnen we helpen met Wifty?

… zucht …

Keep you posted…