Schermafdruk 2014-10-31 23.19.50
Vapeurs! Ik zweet. Jij zweet. Wij zweten. Gisteren. Op een receptie. Ik stond net met een glas bubbels in de hand en ineens voelde ik een hot flash opkomen.  Onverwacht. Als een dief in de nacht. En altijd  op zulke gelegenheden.

Ik weet dat het maar enkele seconden duurt. En dat het waarschijnlijk meer te maken heeft met de alcohol dan met menopauze, zoals te veel mensen geloven. Naar mijn empirisch onderzoek en totaal onwetenschappelijk aanvoelen is de alcohol de trieer. Niets meer, niets minder.  Zeker als je praktisch nuchter op zulke feestjes arriveert. Je vraagt erom.

Wat ik dan doe? Snel wegvluchten naar het toilet of naar een terras of naar buiten. Diep ademen en gewoon eventjes wachten tot zo’n hot flash voorbij is. Wapperen met een kaartje of programmaboekje kan ook natuurlijk.

Een keer zo’n hotflash voorbij, dan ben ik safe voor de rest van de avond, nacht én ochtend. Want een Wifty gaat pas slapen als ze alle sterren heeft gezien. (Vrije interpretatie van de classic van Benny Neyman zaliger. )

Ook altijd handig is een minigastendoekje in je handtas! Absolutely Necessarily voor wifties. Zonder zo’n doekje is je handtas niet meer compleet. Doe er enkele druppeltjes lavendelolie op en je hebt het meest zalige doekje ever binnen handbereik.

Maar wat zijn nu precies de typische kwaaltjes die zogezegd bij onze leeftijd behoren? Of zijn ze overroepen en  vooral door mensen die het eigenlijk niet (meer) weten? Laat het ons weten!