steveDe voorbije week ben ik elke dag met een groot gevoel van vrolijkheid wakker geworden uit dankbaarheid voor het bestaan van de organisiatie “Verenigde Naties”. Het kon mij opeens niet meer schelen dat het een geldverslindende machine was waar veel te duur betaalde mensen urenlang zitten te palaveren.

Vorige week hebben die mensen bewezen, voor het eerst sinds hun oprichting, dat ze een fundamentele bijdrage kunnen leveren tot een doorbraak in levensbelangrijke kwesties die onze samenleving bedreigen.

We zullen voorbijgaan aan het gegeven dat door onnodige heisa in de media op vele manieren opnieuw een kinderdroom en eeuwenoude traditie verloren dreigt te gaan. Het is TERECHT dat de VN commissaris van wie ik de naam niet ga noemen, maar die zeker de nobelprijs voor de vrede verdient, stelt dat het Sinterklaasfeest maar moet worden afgeschaft en vervangen door de Amerikaan “Santa Claus “, PR vertegenwoordiger van Coca Cola en FAO Schwartz.

Het kan toch niet dat een oude grijsaard met een assistent die te lui om het roet van zijn gezicht te wassen de illusie kan wekken dat speelgoed gewoon kan gegeven worden, of gekregen als je braaf bent. Speelgoed moet je KOPEN en liefst in vorm die snel kapot gaat.

Wat een misleiding!  Net zoals Monsanto terecht stelt dat voeding uit hun fabrieken komt en niet, zoals wij allemaal illusoir hebben geloofd, van op een boerderij.

ngrnnntttn

Een paar jaar geleden heeft een mens, die toen ook de geheel onterechte bijnaam “mierenneuker” heeft gekregen, zich gebogen over een ander zeer prangend vraagstuk: Dat van de Negerinnentetten. Het was volgens hem uitermate racistisch om deze naam te gebruiken voor een snoepje. Ook het “hollandicisme” Negerzoenen kon niet meer. Negers zoenen? Stel je voor!

Laat het duidelijk zijn, lieve lezer, dat ik, zo waar ik Steve McCook heet, eens eindelijk paal en perk wil stellen aan een aantal misverstanden hieromtrend.

Ik zou mijn volgende zin willen beginnen met een luid “ TEN EERSTE”, maar dat zou ons weer bij een andere Piet brengen, waarvan ik absoluut wil vermijden dat het ook een VN kwestie wordt.

Maar we kunnen er niet omheen. Het is een fundamentele aanfluiting van onze mensenrechten en een grof voorbeeld van racisme  dat een Amerikaanse (doelend op het continent) met bruine huidskleur ons, withuiden, vanuit een soort superieur alleenrecht op een donkerbruine teint zou gaan verbieden om op schaarse momenten roet op ons gezicht te smeren… of op onze Te***n.

Want laat duidelijk zijn: “Zwarte pieten, net als “Negerinnentetten” zijn wit vanbinnen (bewijs in bijlage ) .

En daarom krijgen jullie volgende week van mij het recept van de traditionele versie en de RAW versie van NEGERINNENTETTEN .   

Een recept voor “Zwarte pietjes”, zoals Hélène suggereerde, vond ik er, gezien de snel om de hoek glurende pedoseksuele connotatie, een beetje “over”, sorry dames …

Raw Negerinnentetten… geef toe , hoe zou je het anders noemen ? 

En mogen de marsepeinen patatjes nu ook niet meer omdat ze geen GMO aardappelen bevatten ?

En de compleet verslavende “Onze-Lieve-Vrouwkes”? Auch Verboten! Want helemaal niet zo lief voor je tanden en anti-feministisch omdat je kinderen zo leert dat je in lieve vrouwtjes mag bijten?

Ik kan er zo nog wel een paar bedenken ….

Sincerely Yours

Steve