EHBO dating. Dé vraag is: voor welke outfit ga ik? Strak, los, jurk, broek, comfy, amazing vrouwelijk, decolleté ja/nee, sneakers, pumps, laarsjes? En dan in welke kleur?

Ga je voor zwart (te veilig?), rood (te heftig?), blauw (te Amerikaans?), wit (schreeuwt om trouwen?), geel (kleur van de haat), groen (ik ben écht niet zo’n eco-mens?)… ARGHHH… Een keuzestress die heel veel gelijkenissen vertoont met een sollicitatiegesprek (of erger, een functionering of evaluatiegesprek.)

Dé twee vragen die blijven spoken bij de meeste vrouwen zijn:

  1. hoe gaat hij/zij eruit zien?
  2. wat doe ik het best aan? Welke outfit onderstreept mijn persoonlijkheid?

Over vraag 1 gaan we kort zijn. Dat weet niemand. Als basis heb je de foto’s van het profiel en waarschijnlijk de bijkomende foto’s die de kandidaat je mailde. Rest zul je pas kunnen ‘invullen’ tijdens een eerste fysiek afspraakje.

Vraag 2 veroorzaakt bij heel veel vrouwen serieus wat stress. Dikwijls buiten alle proporties. Troost je: ook je afspraak davert waarschijnlijk van de zenuwen. Ach, vertrouw je gezond verstand.

Voel je je comfortabel in een leuke broek met fantastische blouse en vest met aparte sierspeld (wedden dat het meteen het gesprek open gooit) of mooie ketting: ga ervoor en voel je safe.  Laat dat oogverblindend jurkje maar hangen en denk aan het risico van ladders in nylons enzo.  (Die keren dat vrouwen naar ‘t wc gaan en van de zenuwen een ladder trekken … van een EHBO dating gesproken… )

EHBO dating: kom asap achter die pc vandaan en ga op date. Zo kun je elkaar pas écht leren kennen.

Je hebt elkaar online ontmoet. Je hebt een idee van de digitale versie van de persoon. De matchingpunten waren goed, de foto was aantrekkelijk en ook de berichten of het eerste telefoongesprek waren leuk. De basis is gelegd. Nu elkaar fysiek ontmoeten.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: blijf niet te lang achter het scherm hangen. Kom uit je comfortzone en meet the guy. Je creëert anders verwachtingen of een beeld dat onvolledig is en misschien helemaal niet klopt met de realiteit.

En nog een kleine vuistregel: blijf daten en hoe meer, hoe beter. Te zuinig zijn met je afspraken is niet de manier om tot leuke kandidaten te komen. Tot zover de basis van onze EHBO dating cursusje ;-)

Afspraakje is gemaakt. Wat nu, wat aan te trekken?

Veel singles stellen zich dezelfde vragen voor ze op date vertrekken. Wat trek ik aan? Jurk of broek? Chique broek of jeans? Bril of contactlenzen? Haar los of opgestoken? Hoe gedraag ik me?

De eerste indruk is inderdaad heel erg belangrijk maar leg jezelf niet té veel druk op. Vertrek niet te gecrispeerd op date. Je leven of toekomst hangt hier echt niet van af. Ga zeker geen rolletjes spelen. Het is immers veel belangrijker dat jouw potentiële partner een realistisch beeld krijgt over hoe je echt bent. En omgekeerd. Dat jij kan inschatten wie je voor je hebt.

Het gezegd is ‘less is more’. Ben je van nature excentriek of kleurijk? Probeer het een beetje te dimmen.

Valkuilen bij de voorbereidingen voor een nieuwe date:

Een eerste date gaat gepaard met wat opwinding, nervositeit en in veel gevallen met het verlangen om een goede eerste indruk te maken. Men wil leuk gevonden worden. Daar kunnen de grenzen wat vervagen: de ene persoon zal het beste van zichzelf willen laten zien, terwijl de andere persoon volledig inspeelt op de verwachtingen van de ander, of het veronderstelde ideaalbeeld van de dater in kwestie. Dat kan tot absurde ideëen leiden.

Ook hier geldt een gouden tip: Blijf vooral ook trouw aan jezelf.

Dat duurt het langst en is ook het eerlijkst. Wees gerust….Hoe meer je jezelf blijft, des te sneller je iemand vindt die echt bij je past

Wat zorgt ervoor dat een date slaagt of mislukt? Kijk voorbij het uiterlijk!  

Je zult merken dat er soms te veel belang wordt gehecht aan het uiterlijk. Als jij jezelf oké vindt bij het verlaten van je huis, is de kans groot dat die andere dat ook vindt. Je straalt dat onbewust uit.

Veel belangrijker nog dan looks zijn de gesprekken en de onderwerpen. Stel leuke vragen om de conversatie op gang te brengen en te houden. Gebruik kernwoorden uit het profiel van diegene waarmee je op date bent. Bereid je een beetje voor.

Koken: er zijn zoveel types (aziatisch, italiaan, portugees, afrikaans,…), welke topchef? boeken? lievelingsgerechtje?

Muziek: welke genres, welke cd zit er nu in je auto, lievelingssong gedurende jaren, emo-song, brok-in-deel-song

Reizen:…

Nog meer hobby’s….

De bucketlist,…

Toon interesse in elkaar, dat houdt de conversatie levendig. En LUISTER als de andere spreekt ;-)

Teveel stiltes zijn soms dodelijker voor een date dan een gebrek aan aantrekkingskracht tussen elkaar. Opgelet, hiermee willen we niet zeggen dat er geen stiltes mogen zijn. Zoek een evenwicht. Je hoeft niet te ratelen of de date vol te babbelen. Dat werkt averechts en vooral heel vermoeiend.

Hou de eerste dates beetje luchtig. Leg niet meteen je hele verleden of je ex (!) op tafel. Reserveer de zwaardere onderwerpen voor later als je elkaar wat beter kent.

Succes!
Chris Verlinden, Director PARSHIP.be

Heb je vragen, dilemma’s, op- en aanmerkingen voor onze Wifty Guest Chris? Mail ze gerust naar wifty@wifty.be.

 

Free Photo: by Akshar Dave @ unsplash