En welk boek lees jij dezer dagen?

305 Views

Screenshot 2014-02-25 22.35.05Ik heb  Voor ik ga slapen’ – SJ Watson uit.  De plot is simpel. Het hoofdpersonage verliest elke avond opnieuw haar geheugen. Elke ochtend moet iemand haar vertellen wie ze is. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben, met wie ze al 22 jaar getrouwd is. Haar dokter raadt haar aan om een dagboek bij te houden. Langzaam komt ze achter de waarheid.

Wat volgt is een spannende, originele, goed geschreven psychologisch thriller, deels gebaseerd op waargebeurde ervaringen van enkele patiënten met geheugenverlies.

Boeken lezen. Eindelijk terug TIJD hebben om je te verliezen in een verhaal. Zou dit een van de voordelen zijn als je Wifty wordt? Mijn kinderen zijn jongvolwassenen die hard bezig zijn met het uitbouwen van hun leventje. De oudste probeert het in het buitenland. De jongste is met haar laatstejaar master bezig én tegen een 1m90 groot en 80 kg droog aan de haak  lief opgebotst. Haar mama is voorlopig geparkeerd op de achtergrond.

En ik kan daar best mee leven. In ruil heb ik extra stretch in mijn tijdsbesteding cadeau gekregen.
Ready, steady & READ!
De volgende boeken zijn:
Expo 58 – Jonathan Coe
Oorlog en Terpentijn – Stefan Hertmans

En welk boek lees jij nu? Of ligt klaar? Of staat mét stip op je lijstje?
En waarom speciaal dat boek? Verleid door de cover? De commentaren op de achterflap? Recensies in krant en/of magazines? Aanrader van vrienden?

 

Screenshot 2014-02-25 22.20.59

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Screenshot 2014-02-25 22.25.27

3 Comments
 • nadja

  Beantwoord

  Op t ogenblik : ‘De Ontembare Vrouw van Clarissa’ Pinkola Estés – op aanraden van een aantal vrienden – samen met de laatste bladzijden uit ‘Vriendschap Liefde en andere stommiteiten’ van Fiona Neill = cadootje van mijn dochter. Volgende boek ‘De waarheid over de zaak Harry Quebert’ van Joël Dicker – echte aanrader van mijn partner.

  • Ann

   Dankjewel voor de twee boekentips. Laat je nog weten of deze aanraders inderdaad zo goed zijn als je vrienden beloofden?

 • Mieke

  Beantwoord

  Het boek van Estés heb in 20j terug van een vriendin gekregen als kadoo omdat het over mij ging ;-). Ik kon/en kan er mij met ouder worden steeds meer in vinden. Onlangs ben ik het boek ‘Mag ik deze date…’ gaan halen; ik ben benieuwd!

Leave a Comment