“Fiorucci is terug!” roept ze. “Neeeeee!” giechel ik, alsof het om een oude jeugdliefde gaat.

2456 Views

“Hélène, weet je ‘t al? Fiorucci is terug!” roept ze iets te luid tijdens een speech @ een persconferentie.  “Neeeeee!” giechel ik, alsof het om een oude jeugdliefde gaat.

Fiorucci! Instant flashback naar de jaren ’70. Gedurfd, cool, speels, sexy … En die prachtige reclamecampagnes. So Andy Warhol!

Ik voel de jeans – het was mijn eerste jeans die echt goed zat – en ik zie de T-shirts met de Fiorucci engeltjes zo voor me. Ik had ook knalrode caoutchou Fiorucci laarsjes met hakjes en zilveren sandalen met plateauzolen. De felgroene plastic broek waar je in uitgleed na een paar uurtjes dansen vond ik iets minder leuk om te dragen…

Fiorucci stond toen voor zorgeloosheid en sexiness. Ik ruik de zon, zee en Delial. En hoor ik daar Donna Summer op de achtergrond? ;-)

Madonna, Michael jackson, Liza Minelli, Andy Warhol… droegen Fiorucci. En Sister Sledge zong in ‘He’s the Greatest Dancer’: “Halston, Gucci, Fiorucci, het looks like a still, that man is dressed to kill!”

Foto: Andrea Spotorno

We zijn benieuwd of zo’n Fiorucci relaunch ook de hedendaagse jeugd kan betoveren. Of zullen de klanten vooral Wifties zijn die zich terug 18 willen voelen? ;-)

De nieuwe Fiorucci jeans zien er alvast veelbelovend uit. Waar de Fiorucci collectie te koop is? Alvast online, in augustus opent de eerste Fiorucci store in Soho Londen, begin 2018 opent een tweede winkel in Milaan. Ben je ondertussen in Londen, dan kan je terecht bij Selfridges.

helene@wifty.be

FIORUCCU TOEN. NOSTALGIE!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments
  • Brigitte Segal

    Beantwoord

    Oh yes!

  • Anoniem

    Beantwoord

    Great!

Leave a Comment