Oh dear, oh dear, oh dear…

Ik was gisteren jarig. Altijd leuk jarig zijn, niet? Maar in mijn geval is dat elk jaar iets teveel van het goede.

Je moet maar geboren zijn tussen kerst en nieuw! Een ganse week feest, een ganse week wensen,een ganse week champagne, een ganse week taart, een ganse week cadeautjes… Voor kerstmis, verjaardag én nieuwjaar! Pffffff…. Zoveel cadeautjes dat ik niet meer weet van wie ik wat gekregen heb! :-)

Lieve toekomstige ouders, gelieve aub bij de conceptie rekening te houden met de geboortedatum van uw teergeliefde baby!

Mijn broer en ik zijn allebei geboren putje winter. Ik op 29 december, hij op 6 januari. Eind maart, begin april vond de bevruchting plaats. Ik heb gisteren aan mijn moeder gevraagd of we zo gepland waren? Of zij en mijn vader winterbaby’s wilden? Maar nee, we zijn ontstaan uit pure ongecontroleerde passie. De liefde maakte destijds geen afspraken.

Nu je hoort mij niet klagen, want volgens de dierenriem ben ik een Steenbok en ik zou geen enkel ander sterrenteken willen zijn. Ik ben in veel te goed gezelschap: Elvis Presley, David Bowie, Stephen Hawkings, Kate Moss, Vanessa Paradis, Michelle Obama, Orlando Bloom, Jude Law (op dezelfde dag als ik!), Anthony Hopkins, Marylin Manson, Patti Smith, Dr. Martin Luther King, Muhammed Ali… en Jezus niet vergeten! :-)

Maar qua cadeautjes spreiding en weersomstandigheden droom ik soms van 29 juni als geboortedatum. Dat zou perfect zijn. Een verjaardagsfeest aan het zwembad nét voor de zomervakantie… Jeeeeeeeej!