De gelukscurve en meteen heel goed nieuws voor alle 40-ers: het wordt beter na 50 en nog veel beter na 60! (Bron: Nielsen)

gelukscurve

De GELUKSCURVE van Nielsen bewijst het: vanaf 50 (en meer bepaald vanaf 53) wordt het steeds beter! Voor alle dertigers en veertigers: GEDULD. 

De GELUKSCURVE van Nielsen is niet zomaar iets. Het is een officiële slide die we van het wereldbekend onderzoeksbureau  Nielsen in handen hebben gekregen.

Hierop is heel duidelijk te zien dat het vanaf 50/53 steeds beter wordt, meer nog, vanaf 60 zijn we er helemaal. We staan relaxt in het leven. Het is alsof we alles loslaten en stinkend hard genieten. We hoeven nul komma nul nog iets te bewijzen want dat hebben we al gedaan.

Voor alle ‘snotneuzen’ van dertig en veertig: wees geduldig en kijk uit naar de dag dat je de kaap van 50 neemt. Je zal een blijer en gelukkiger mens worden. Beloofd!

Hier draait het nu om:

 1. Je veel minder druk maken
  De onrust, het opgejaagde dat je voelde als jonge vrouw, mama, carrièrevrouw, geliefde was soms zo overweldigend dat je dikwijls jezelf voorbij liep. Het MOEST allemaal bijna perfect gaan en zijn. Als je terugkijkt, zie je waarschijnlijk een stresskip die elke dag  zoveel mogelijk borden in de lucht probeerde te houden. Toen: pijnlijk komisch. Nu: blij dat we er vanaf zijn.
 2. Terug me-time én tijd voor de vrienden
  Het is zalig dat er weer tijd vrij is voor leuke momenten met vrienden. Soms stond dat leven on hold. Voluit gaan en je van niets iets aantrekken. Heerlijk!
 3. Voor tv eten en schandalig laat naar bed
  Het kan allemaal! Zeker als er kinderen waren, moesten we het goede voorbeeld geven. Zodra ze legitiem de deur zijn uitgewerkt, kan àlles.
 4. Niets meer uitstellen. NU telt
  No comment.
 5. Een weekend zonder iets op de agenda!
  Haha, we worden er nog moe van als we terug denken aan vroeger. Party till we drop! Zolang het duurde was het dikke fun. Elke dag was er wel iets te doen en je wilde er overal bij zijn. FOMO heet dat nu (Fear of Missing Out, angst om iets te zullen missen). Receptie, vernissage, feestjes, … elk weekend waren er  meerdere uitnodigingen. Nu lijkt de agenda iets meer onder controle. (Hm, hoewel ;-)). Maar, toegegeven, een weekendje zonder iets op de agenda maakt ons ook blij.
 6. Stress is ànders
  Na 50 maken we ons minder druk. We zeggen niet dat stress helemaal wegvalt maar het is ànders. (*) Omdat je kan terugvallen op jaren ervaring en zelfvertrouwen en je weet dat het goed komt. Je hebt voldoende kilometers op je teller aan professionalisme, door- en inzichten. Dat reduceert enorm de stresskrampen.
  (* opgepast: we hebben het niet over de misselijkmakende stress die vijftigplussers ondervinden als het bedrijf voor een zoveelste keer een reorganisatie ondergaat)
 7. Loslaten
  Tijd is kostbaar en op je 50 realiseer je je haarscherp dat je geen kostbare energie wil verspillen aan negativiteit.  Tijd om dikke strepen te zetten en voluit te gaan voor genieten en plezier. Elke dag kun je die keuze maken. Doen.
 8. Fysiek is maar een aspect
  Grijze haren, rimpeltjes, slappe bovenbenen en -armen…. tja, het is wat het is. Het heeft weinig zin om je hierop te ergeren of blind te staren. Er zijn genoeg slimme trucjes om dat allemaal te camoufleren.
  Haren verven tot op de dag dat je beslist om het haar te laten doen wat het moet doen. Of samen met je kapper beslissen om het te proberen om voor een grijstint te gaan. Troost je met de gedachte dat er niemand met een pistool naast je hoofd staat die je tot iets verplicht. Volg hier je eigen tempo, goesting en ideeën.
  Die bovenarmen toch. Gelukkig zijn er topjes met mouwen, deskundige gedrapeerde sjaals, vestjes,.. haha, we worden ingenieus in het camoufleren van die zones. Tot je op een dag tegen jezelf en de hele wereld zegt: “FUCK! Ik doe mijn goesting en als je een probleem hebt met mijn armen, kijk dan een andere kant uit. Niet mijn probleem.”
 9. Don’t mess with 50!
  De statistieken liegen er niet om. 50 is een mijlpaal en doet iets met een mens.
  De nieuwe vijftig- en zestigplussers blaken van zoveel passie, zelfvertrouwen, energie, ambitie, sexappeal…  Velen durven een nieuwe zaak aan of gaan op zoek naar een nieuwe job met een betere invulling. Financieel zitten ze sterker in het zadel. De tijd dat een vijftiger out & oud was, is definitief voorbij! Of zou moeten voorbij zijn. De vijftigers weten dit al, nu nog de conservatieve bedrijven en bijbehorende rekruteerders zover krijgen en we zijn er!
0 Comments

Leave a Comment