Screenshot 2014-03-26 12.29.11Oho, alles-in-één-uur, dit klinkt zoooo Wifty. De formule die De Cliènt Kontich aanbiedt is poepsimpel én slim: thuis was én brush je zélf je haar. Dan loop je langs en binnen een uur sta je buiten met een feestelijk kapsel, perfecte manicure én make-up.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar als ik naar een etentje of party ga, wil ik blinken. Niet van vet haar of foute make-up of slecht gekozen lipgloss. Neen, ik wil er goed uitzien. Ik wil stràlen.  Meestal plan ik een bezoekje bij mijn kapper. En thuis doe ik dan raprap mijn nagels (meestal nààst mijn nagels en is het verder kliederen met remover). En probeer ik mijn make-up nog wat bij te werken. Eyeliner durf ik al niet meer wegens te scherpe zenuwen. Lukt me toch nooit. En lipstick… vergeet ik voor de helft van de tijd. Kortom: I’m a walking disaster.

Maar nu zie ik dit slimme plan dat De Cliënt Kontich aanbiedt.
Het was alleszins een happy weerzien met zaakvoerster Jeanine (op z’n Amerikaans uit te spreken. Wegens haar USA roots ;-)) ‘Ik herken je nog uit de tijd dat we die waanzinnige voor-en-na’s deden voor Flair. En voor het vtm tv-programma bij het productiehuis Studio-A, ‘ roept ze enthousiast.

Altijd leuk als je zo warm wordt onthaald. Zij en haar ex-man zaliger Glenn Gemeiner startten zoveel jaren geleden met hun kappersconcept De Cliènt. In Kontich heeft ze haar eigen zaak. Onder dezelfde naam.  Haar neus voornieuwe dingen is legendarisch. Ook nu weer ademt haar zaak een dynamiek uit om U tegen te zeggen. Ze heeft bijvoorbeeld voor de mensen die wachten een heuse nagelbehandelingstoog met erachter een watervalmuur.

Maar ik kwam om kennis te maken met de alles-in-één-uur behandeling.
Kostprijs: 90 euro. Mét een accessoire ter waarde van 25 euro inclusief. Dat kan voor het haar, gezicht of handen zijn. Concreet kan dat gaan van haarspeld, oorbellen, armbandjes, een  make-upaccessoire tot nagellak.

Wat krijg je voor die prijs:
– restyling kapsel. Jij geeft als klant aan wat je graag zou hebben. De magische handen van de aanwezige brigade doen de rest.
manicure: ook hier kies je samen met de deskundige een kleurtje dat het best bij je outfit past en/of rest van je make-up.
– ‘nee make-up Milano’. Deze make-up lijn is uitsluitend bij kappers te verkrijgen die werken met het totaalconcept. Vandaag trokken vooral de lipscrub en de wenkbrauwwax mijn aandacht. Moest ik vandaag al kunnen kiezen voor deze één-uur-behandeling, dan zou ik een van deze twee producten kiezen als  accessoire. (I’ll be back Jeanine.)

Je hoort me nu niet vertellen dat ik dit wekelijks ga plannen. Maar als ik een bijzonder etentje, date, receptie, feestje zou hebben en ik wil àlles uit de kast halen, dan is dit een meerwaarde.

Leuk om weten is dat er voor de mannen een barbershop is waar ze zich kunnen laten scheren zoals het hoort, met een warme handdoek en open mes.

Contacteer:
De Cliènt Kontich
Mechelsesteenweg 100
2550 Kontich
03-290 61 59

Reken voor knippen en brushen op 44 à 50 euro (vrouwen),  mannen betalen 30 euro.

Screenshot 2014-03-26 12.25.23

 

 

 

 

 

 

Screenshot 2014-03-26 12.28.33