We hebben het er hier op Wifty vaak over, dat het nooit te laat is voor eender wat, dat je nooit te oud bent om de dingen te doen die je altijd al had willen doen. Dat je leven te kostbaar is om niet te proberen de persoon te zijn die je had willen zijn.

Dat is zeker niet van alle tijden, vorige generaties zagen hun pensioen als eindpunt van hun professioneel leven en soms ook van hun leven tout court. Daar had je niet tegen moeten zeggen dat alles nog kon, je zou een klap voor je kop gekregen hebben.

Begin deze week kreeg ik een mailtje van vriendin Karin, met de boodschap dat ze op Ibiza zit tot eind april, en dat ze me snel een update zou sturen over haar plannen daar.

“Hé zalig, vertel me alles!” reageerde ik. Karin (52) is yogalerares, ze droomde al langer van een mooie, exotische plek dicht bij de natuur om haar werk te kunnen doen.

Dat ze nu effectief op een unieke plek zit met zicht op de Middellandse zee en Es Vedra, een mystieke rotspartij met het krachtigste magnetische veld ter wereld, maakt me gelukkig.

“Het mooiste bewijs dat door in je droom te geloven, die ook écht tot uitdrukking kan komen!” schrijft ze terug. “Kom maar vlug af, het is hier ook in de winter heerlijk.”

Die namiddag slenter ik door de stad en kom ik vriendin Gerdje tegen. “Hé Hélène” zegt ze “ik dacht daarstraks nog aan jou, wij openen in februari een galerij en ik wil je dan uitnodigen voor de openingsreceptie.”

“Zo leuk!” reageer ik ook hier enthousiast, “dat is echt iets voor jullie. Wat vind ik dat geweldig, al die vijftigers die nieuwe projecten starten!.”

“60 Hélène, bijna 60!” lacht ze. En ik pak haar vast, we kennen elkaar al sinds onze puberteit, het blijft raar om daar cijfers op te plakken. Elkaar zien voelt nog altijd hetzelfde dan toen, we veranderen niet zoveel. Ik zie geen bijna 60 jarige vrouw, ik zie Gerdje, altijd goedlachs en eeuwig zot van mooie dingen.

Ondernemende 50 plussers die hun droom waarmaken, mooi is dat. Ze zitten niet te kniezen over alle dingen die ze hadden kunnen doen, ze doen ze gewoon. Niet uit onrust of frustratie, gewoon uit goesting en het besef dat ze op die manier gelukkiger ouder zullen worden. 

“Ik wil een project vinden dat ik nog kan doen tot ver na mijn pensioen, ik wil bezig blijven” hoorde ik onlangs nog iemand zeggen aan de toog.

Inderdaad, je kan maar best van je hobby je beroep maken en dat met zóveel plezier doen dat je het voor altijd wil blijven doen.

En ik hoop van ganser harte dat wij met Wifty mensen inspireren en motiveren om uiteindelijk te worden wie ze altijd al wilden zijn!

Wil je meer weten over de Holistic IBIZA Retraits van Karin? 

Wil je meer weten over de galerij van Gerdje?

Of heb je zelf plannen om eindelijk je droom waar te maken?

Stuur een mailtje naar wifty@wifty.be met je vraag of verhaal!

VOOR WIE EEN EIGEN ZAAK WIL STARTEN NA 50:

  • De start van een zelfstandig beroep kan voor veel 50 plussers de verwezenlijking van een oude droom betekenen. Voor al je twijfels en vragen kan je terecht bij Unizo Start 50+
  • Kan ik op elke leeftijd een zaak starten?
  • Hoe investeer ik het best op mijn leeftijd?
  • Kan ik starten vanuit werkloosheid of brugpensioen?
  • Welke vennootschaps-vorm is het meest geschikt?
  • Welke impact heeft mijn nieuw statuur op mijn sociale bescherming?
  • Check: starten50plus.be