Ik ben al een paar decennia fan van Peter Platel. Peter is een multi man, een influencer, een transformer.

De afgelopen 30 jaar slaagde hij erin om alle aspecten van zijn persoonlijkheid een plek te geven. Van uitbundig showbeest op het podium en op televisie tot ingetogen yoga en meditatie coach. En natuurlijk als de allerbeste kapper, met De Wakko Kapper salons in Antwerpen, Brussel en Gent. 

Zijn creativiteit kent geen grenzen, hij wil mensen raken met alles wat hij doet. Met zijn vzw Make Up 2 Make Up ondersteunt hij de transgender gemeenschap in Kathmandu, Nepal. Make Up 2 Make Up organiseert daar sedert 2008 opleidingen Engels, haartooi en make-up, dit geeft hen die anders aan de rand van de maatschappij verdwijnen het nodige zelfvertrouwen en een gedegen basis voor een job op de reguliere arbeidsmarkt.

In 2011 werd Peter na een lange opleiding de eerste Belgische Vedic master voor Deepak Chopra en richtte hij samen met zijn echtgenoot Luc Acke in Antwerpen de yogastudio Royal Yoga op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn nu maakt Peter zijn debuut als schrijver met HOU VAN HAAR – een must have voor elke vrouw die meer wil halen uit haar looks. 

HOU VAN HAAR gaat over wie je bent en wat je uitstraalt, over je persoonlijkheid accentueren of net niet. Dit boek neemt je mee op een luchtige, intrigerende ontdekkingsreis door de wondere wereld van een kapper, zijn passie en zijn grote liefde.

“Ontdek hoe je met de natuur gaat samenwerken en je eigen pure schoonheid naar boven brengt. Leer hoe je je haren glanzend en gezond maakt en ontrafel elk geheim over styling en ga aan de slag met een schat aan tips en tricks die je laten schitteren en stralen.”

Peter heeft het druk, maar maakt graag even tijd voor Wifty.

“Peter, waarom moeten Wifties het boek kopen?”

Peter: “Het boek gaat over liefde, over leren vrede nemen met jezelf. Ook als je ouder wordt. Dat ouder worden is niet altijd even makkelijk. De clou van het boek is: Wat zie ik als ik in de spiegel kijk en hoe ga ik daar waardig mee om.

Veel vrouwen hebben een probleem met hun spiegelbeeld. Vooral als ze ouder worden. Ze zijn heel hard voor zichzelf en voor hun haar. Het heeft geen zin om daar tegen te vechten, het is beter om te leren dansen met je haar.

Wil dat zeggen dat je grijs moet worden? Neen. Maar dat je mooi grijs KAN worden? Ja.

Dat foute zelfbeeld zorgt voor veel problemen. Als ik tegen vrouwen zou zeggen wat ze tegen zichzelf zeggen als ze in de spiegel kijken dan zou ik een klap in mijn gezicht krijgen.

Als je met een bakkes in de spiegel kijkt krijg je een bakkes terug. Als je blij bent en lief voor je spiegelbeeld kan je ook dingen toelaten waar je gelukkiger van wordt.

Je kan de natuur een handje helpen of tegenwringen. Hoe ouder je wordt hoe vriendelijker het voor jezelf is om de natuur te volgen.

Want je haar is een zuivere reflectie van je algemene toestand. Heel je leven zit in je haar, je haar vertelt jouw verhaal. Haar is een metafoor voor alles waar het leven voor staat.”

HOU VAN HAAR – een must have voor elke Wifty en haar spiegelbeeld!
HOU VAN HEM? Zeker en vast! ;-)
 
hou-van-haar-peter-platel-cover2HOU VAN HAAR – Over passie, inzicht en heel veel liefde.
De geknipte survivalgids voor een ontrafelend inzicht door Peter Platel is nu verkrijgbaar op http://www.peterplatel.be/shop, bij De Wakko Kapper in Antwerpen, Brussel en Gent en in de betere boekhandel!
http://www.houvanhaar.be

 

helene@wifty.be