Het was heerlijk nazomeren afgelopen weekend. Je kon genieten van een heuse Indian Summer – of zeggen we L’été Indien, Joe Dassin? ;-)

Aan de kust zag je op de zeedijk al mensen met hoge laarzen en stukjes bont op hun jas, enkele meters verder lagen zonnekloppers in badpak aan hun strandcabines.

En of die gelijk hadden. Please, laat die laarzen nog een tijdje op stal! 

Er waren al heel wat strandcabines verdwenen, ontmanteld en weggevoerd naar hun winterslaapplaats – voor 15 oktober moeten ze allemaal weg. Maar die van de beach die-hards stonden er nog. “We genieten van onze strandcabine tot de laatste snik!” riepen ze in koor. Als het aan hen lag bleven de cabines de ganse winter staan. Winterse gezelligheid in of aan een strandcabine, ik kan me er iets bij voorstellen…

De laatste strandcabines en hun liefhebbers in beeld:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chantal (70) en haar hond Cheraz: “Ik woon in Parijs en ik koppel het nuttige aan het aangename. Tijdens een weekendje Belgische kust zoek ik naar galerijen voor mijn kunstwerken en geniet ik van strandwandelingen met Cheraz. Die frisse zeelucht, wat een verschil met de lucht in Parijs! Na zo’n lange wandeling slapen we allebei als een roos.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rita (64): “Ik ben heel mijn professioneel leven turnleerkracht geweest, nu ben ik geveld door spierreuma. Dat is een ramp voor mij, ik mag geen sport meer doen. Hier aan zee voel ik me goed, de zon doet deugd. Ik profiteer van de laatste zonnige dagen aan mijn strandcabine, volgende week wordt ze afgebroken. En straks ga ik lekker nagenieten aan de strandbar!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kristine (50): “Heerlijk chillen op het strand en de krant lezen, meer moet dat niet zijn voor mij.” 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Michèle (65) en Marianne (75): “Wij zijn al jaren strandcabine-buren. We wonen allebei in Knokke en we genieten zo lang mogelijk op het strand van onze cabines. Eindelijk volle zon én zalige rust!” 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Serge (48) en Christel (46): “Het zou wel eens de laatste zomerse zondag aan zee kunnen zijn, we komen met veel plezier zon tanken, chillen en lekker eten!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annemarie (67), Loucky (65) en Liliane (70): “Wij genieten zoveel mogelijk van de najaarszon, die is zachter. Minder warm, minder druk, het is hier heerlijk vertoeven. We zijn al jaren vriendinnen en de strandcabine van Loucky is al 20 jaar onze vaste afspraakplaats. ’s Avonds tegen apero-tijd wordt het hier nog gezelliger, hahaha!” 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ssssst, twee schone slaapsters… ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
helene@wifty.be