Jeannine (78): “Ik heb nog nooit en griepprik gehad, ik heb er helemaal geen vertrouwen in. Mijn remedie? Drie kopjes koffie per dag, zwarte chocolade en een glas rode wijn als aperitief. Daarnaast veel lachen, knuffelen en veel buiten gaan, daglicht en buitenlucht zijn helend. Ik maak elke voormiddag en namiddag een lange wandeling, in weer en wind. 

Bij een verkoudheid of keelpijn drink ik veel thee met gember, honing en citroen en voor het slapen laat ik honing smelten onder mijn tong. 

De andere pijntjes en barstjes smeer ik dicht met elk compliment dat ik krijg! :-)

En dan ’s avonds met de voetjes omhoog met zicht op zee, met een mooi boek terwijl de radio op de achtergrond rommelt, laat de wereld maar draaien!

Extra tip: Kijk vooral naar gezonde en blije mensen, dat maakt dat je zelf niet wil achterblijven. Wees zelf gul met complimenten en blijf en durf dingen denken en dromen die misschien onmogelijk zijn maar die je wel een goed gevoel geven!

helene@wifty.be