Jessica-Lynn (51): “Toen ik in Parijs woonde als mannequin zat ik vaak alleen te mijmeren op mijn kamertje. Mijn vader overleed toen ik net 14 jaar was, en het was daar in Parijs dat ik ten volle besefte hoeveel hij van mij hield.

Normaal ging ik elk weekend naar huis maar vanaf dat moment bleef ik in Parijs en wou ik alleen maar schilderen.

Dat artistieke zit in mijn bloed, mijn ouders hadden een kunstgalerij in Antwerpen – Lens Fine Art – ik ben opgegroeid tussen kunst. Toen ik drie jaar was mocht ik van mijn moeder mijn allereerste kunstwerkjes maken op de menukaartjes van de eerste communie van mijn zus Barbara. Mijn moeders absolute goede smaak inspireerde mij enorm.

In Parijs kocht ik papier, doek en verf en begon ik te schilderen. Het was mijn manier om dat grote verlies te verwerken en mijn vader te eren. Als een dagboek vol emoties op canvas. En ik ben nooit meer gestopt met schilderen. Mijn schilderijen vertellen hoeveel ik van mijn vader en mijn moeder hou!

Mijn Wifty advies? Je concentreren op wat je graag doet en genieten. Als je echt iets wil ga er dan voor. Doe je ding, zolang je niemand iets in de weg legt!”

De werken van Jessica-Lynn Lens zijn te bezichtigen en te koop bij ART’E – een super gezellige vintage bar-galerij-shop in Knokke. Je vindt ART’E op de Zeedijk tussen het Lichttorenplein en het Van Bunnenplein.

WoCkQ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA11947420_1489126364743796_5454449612043632430_n