Protesterende modellen op de catwalk

 

 

 

Karl Lagerfeld weet elke keer opnieuw iets bijzonders te maken van zijn Chanel shows. Gisteren in Parijs tijdens de Spring 2015 Ready-to-wear show liepen zijn modellen te protesteren op Boulevard Chanel, een tot in de puntjes nauwkeurig nagemaakt straattafereel. Zelfs de putjes in de asfalt waren nét echt.

Karl’s modellen liepen te protesteren. Ze zongen slogans en hadden borden met feministische uitspraken in de hand.

Je zag verschrikte gezichten in het publiek, mensen die écht dachten dat de modellen in opstand kwamen, hahaha.

Karl bedacht de slogans 24 uur voor de show, hij wilde zoveel mogelijk inspelen op de actualiteit.

Karl:” In Parijs is het een aloude traditie om op straat te komen en te protesteren. Mijn moeder was een feministe, ik ben opgevoed met die geschiedenis. Voor mij was het logisch om nu zo’n demonstratie op te zetten.

De shows van Chanel zijn meestal sprookjes, maar deze keer was de politieke ondertoon geen illusie.

Karl: “De moeizaam verworven rechten van vrouwen worden wereldwijd bedreigd, van de gebeurtenissen in Hong Kong tot een Republikeins politicus die weigert het geweld tegen vrouwen in de VS toe te geven tot de radicale Islamieten in het Midden-Oosten...”

Karl dacht ook aan de turbulente gebeurtenissen van mei ’68, toen er in de straten van Parijs één van de grootste betogingen ooit plaatsvond.

Er hing toen een sfeer van absolute vrijheid die ik nooit eerder voelde en die ik later ook nooit meer gevoeld heb!” herinnert Karl zich. “Er was één slogan die me voor altijd is bijgebleven:

“It’s not allowed to tell people that things are not allowed.”

“Vandaag is alles verboden. Politieke correctheid heeft alles gedood.” zucht Karl.

Oh ja, de collectie zag er prachtig uit, een mix van verschillende stijlen. Allemaal stukken waar iedereen iets mee kan. Een mode visie waar alles is toegelaten. Voor iedereen.

Afkomstig van zo’n old skool modehuis als Chanel klinkt dat wel radicaal hè! ;-)

Toch cool van old Karl dat hij aandacht besteed aan de actualiteit. Dat zouden alle mensen die in the picture staan moeten doen!

Bron: style.com