Schermafdruk 2015-01-27 23.44.47
Hahaha, we worden ouder en af en toe krijg je dat als een boomerang in je gezicht. Vandaag gingen we eten. Jong en oud samen aan tafel. In een super gezellig design locatie, ergens in Vilvoorde.  M begon te neuriën:

heuheu…Vilvoorde City
mmmmm… de Far West,
….. te grazen genomen… Jij ellendig nest

Diegenen die het kenden, zongen mee van ‘ Vilvoorde CityFar West en.. jij-ijij ellendig nest.’ Tot we de blikken in ‘t oog kregen van de jongeren. ‘Ken je die zanger niet? Kris De Bruyne?’

‘Leeft die nog?’
‘Ja-haa’

‘En ken je Randy Newman?’
‘Neen, maar ik ken wel Paul Newman!’

Is dit het ultieme teken dat we ouder worden. Dat we oud zijn? Dat we conversaties voeren die verdacht veel op die van onze grootouders lijken waarbij we stiekem met onze ogen rolden? Hahaha. Newt generation is coming out.

Het werd helemaal te gortig toen een iemand zei: ‘Ehwel, in mijn tijd had ik geen gsm om mijn liefje te bellen of hulp als ik met de auto in panne viel. Dan kon ik naar de eerste beste praatpaal langs de autostrade stappen. Of met de duim omhoog staan liften en hopen dat snel een vriendelijke chauffeur me oppikte en me naar het dichtstbijzijnde telefoonhok reed.’

Je zag ze nadenken:
1. géén gsm?!
2. WTF is een praatpaal langs de snelweg?
3. telefoonhok… què?!

Drie onbekende zaken in één zin. Huh.
Fout. Fout. Fout.

Zelden viel me dit zo haarfijn op als nu dat ‘wij’ een ander universum hebben beleefd dan ‘zij’.
Kortom: dit soort uitspraken en opmerkingen zijn duidelijk een NO GO.

Kletsen over de Kreuners, Rolling Stones, Lou Reed, David Bowie, enzovoort kan. De aaibaarheidsfactor van deze artiesten scoort nog vrij hoog en qua namedropping maak je jezelf niet oeverloos belachelijk.

Herken je het? Wat zijn jouw topics, artiesten, gebeurtenissen, tv-series…  waaruit je kan afleiden dat het precies lijkt alsof je tegen aliens praat? Laat weten welke!

(@Ann)

 

Wil je de jonge Kris DB aan het werk zien? Klik hier .

Volledige songtekst van Vilvoorde City: 

Hier hangt de lucht vol weemoed,
En de stank is om te snijden
Het vuil plakt tegen de
Kasseien van mijn straat

Mijn ogen tranen bloed,
Wie komt er mij bevrijden?
Dit is de ergste straf voor
Wie ooit zonden begaat

Het is Vilvoorde City
Meer bepaald in de Far West,
Ik zal je trouw beloven,
Jij ellendig nest

In de kroeg van Cuyvers Pol
Waar het zeer droevig drinken is,
Loopt het soms wel ‘ns uit de hand,
Daar ik mijn meisje mis

Maar mijn lotgenoten
Kijken niet eens vies naar mij
Ze kennen het, en ze begrijpen me,
Want hier is niemand vrij

In Vilvoorde City
Meer bepaald in de Far West,
Ik zal je trouw beloven,
Jij ellendig nest

Ik beloof je dat ik op de dag
Dat ik hier weg kan gaan,
De gemeenste woorden roep,
Ik wens je naar de maan

Ik vervloek je zoals je nog nooit
Eerder van iemand had gehoord
En huilend zul je achter blijven,
als ik je dan vermoord

Ja ja Vilvoorde City
Meer bepaald in de Far West,
Dan heb ik je mooi te grazen genomen,
Jij ellendig nest

Ja, Vilvoorde City
Meer bepaald in de Far West,
Dan heb ik je lekker te grazen genomen
Jij ellendig nest

Mmm, Vilvoorde City, Mmm
Meer bepaald in de Far West,
Dan heb ik je grappig te grazen genomen,
Jij ellendig nest

Ja ja Vilvoorde City …