Gloria Holtzman, Midwood, Brooklyn.

Vorige week stond de halve wereld op zijn kop nadat het filmpje ‘First Kiss’ meer dan 2 miljoen keer bekeken werd. Zo fake als iets bleek, maar wel mooi vond ik zelf. Omdat de herinneringen aan mijn eigen eerste kussen hartverwarmend blijven.

Kussen is heel lekker, maar hoe gaat dat na 30 jaar? Of na 50 jaar samen? Hoe voelen die kussen als je samen al een heel leven achter de rug hebt? In goede en slechte dagen?

Even hartverwarmend als die eerste kus blijkt uit de reportage ‘Love Ever After’ van fotografe Lauren Fleishman. Haar project omvat een fotografische reeks liefdesbrieven, geluidsopnames en teksten.

Moses Rubenstein, Sheepshead Bay, Brooklyn

Na de dood van haar grootvader vond Lauren naast zijn bed een boek met liefdesbrieven aan zijn vrouw. Dat ontroerde haar zo dat ze in New York op zoek ging naar koppels die al meer dan 50 jaar samen waren.

De portretten zijn heel puur en eerlijk, naast elke foto kan je lezen hoe de koppels elkaar leerden kennen. De reeks symboliseert het belang van liefde en van mooie, sterke relaties die de tijd doorstaan.

Heel mooi vind ik dat. Mijn moeder en vader waren 50 jaar samen toen mijn vader in 2004 overleed. Ze hadden elkaar voor het eerst gekust toen mama 18 jaar werd. Sinds die dag tot aan mijn vaders dood waren ze onafscheidelijk. Altijd en overal hand in hand, knuffelen en kussen tot de laatste dag. Ik zat er vaak bij te blozen…

Onvoorwaardelijk graag zien, tot de dood ons scheidt. Kippenvel krijg ik daarvan…

Check het werk van Laura Fleishman: www.laurenfleishman.com/personal/loveeverafter/loveeverafter2.php