De Amerikaanse krant New York Post weet te vertellen dat steeds meer Amerikaanse mannen, in navolging van heel wat vrouwen, zich graag uitkleden voor de camera, als cadeautje voor hun partner, of om hun ego een boost te geven.

Vrouwen in sexy lingerieshoots zijn al lang populair. Maar de vraag is: zouden jullie zo’n naaktfoto van je partner als verjaardagscadeau willen krijgen? Je man in sexy ondergoed in sexy poses in een kader aan de muur?

Ik weet het niet… hij heeft een lekker lijf, maar dat hoeft hij niet persé met een foto te bevestigen. Niks mis met sensuele foto’s hè! Ik ben zelf verslaafd aan foto’s maken. Ik fotografeer graag het leven zoals het is in mijn omgeving. Snapshots. Ik heb dan ook altijd en overal een fototoestel bij me, en dat sinds ik mijn eerste eigen fototoestel kreeg zo rond mijn 12 jaar, lang voor het digitale tijdperk. Ik heb dan ook oneindig veel foto’s, van toen tot nu. Ook veel naaktfoto’s… Die bewaar ik in een speciale doos op een geheime plek. Zucht… ik mag er niet aan denken dat iemand ze vindt! ;-)

En dat is nu het probleem, naaktfoto’s of sexy foto’s in lingerie, ja… maar wat doe je ermee? Ze tonen op een familiefeest? Neen. Ze inkaderen en in je slaapkamer hangen? Neen. Ze meenemen in je handtas om aan je vriendinnen te laten zien? Misschien. Maar waarom doen we het dan?

Ik belde met fotograaf Marc Drofmans, specialist in mooie mannenfotografie, met de vraag of mannen hier ook zo graag uit de kleren gaan:

Marc: “Inderdaad, ik zie een trend, niet alleen vrouwen willen mooie foto’s van zichzelf. Mannen zijn veel meer met hun lichaam bezig dan pakweg 20 jaar geleden. Ze gaan vaker naar de fitness en besteden meer aandacht aan hun kleding en hun kapsel. Ze hebben hun fles aftershave ingeruild voor een reeks parfums en gebruiken ook vaker anti-aging verzorgingsproducten en zelfs make-up. Mannen durven nu ook meer, vroeger kreeg je al snel de stempel ‘janet’ als je veel met je uiterlijk bezig was. Dat ze er goed uitzien willen ze graag bevestigd zien, op foto dus. Mooie foto’s van jezelf hebben het meeste effect op je ego, het maakt je zelfzekerder. Ik krijg opvallend veel aanvragen van heteromannen die sensuele foto’s van zichzelf willen. Het is dus een cliché dat enkel homo’s ijdel zijn :-). Ook veel vrouwen vragen me of ik mooie foto’s van hun man kan maken. Naaktfoto’s worden minder gevraagd, net als bij vrouwen is het spannender als je niet alles prijsgeeft.”

Voor de ego-boost dus. Kijk eens hoe mooi ik ben… als een trofee. Is dat de schuld van de kille koude online wereld? Mensen chatten, Twitteren, Instagrammen, Tinderen dat het een lieve lust is. Zien elkaar als foto’s en plaatjes. Like, like, like… leuk hoor! Maar ze vergeten elkaar oprechte warme aandacht en complimentjes te geven. Zoveel belangrijker voor je eigenbeeld dan sensuele foto’s!

Om eerlijk te zijn, mijn speciale doos met naaktfoto’s… ik weet zelfs niet meer waar ik ze verstopt heb, haha. Ik kijk er dus nooit naar. Zal ik dat later doen als ik oud en versleten ben? Geen idee. Laat ik ze aan mijn man zien? Neen, want die verkiest de warmbloedige versie.

Dus ja, hij mag best poseren, als William Lawson’s Highlander, als Coca Cola Light man of helemaal naakt als hij dat wil…. maar wel liefst in het écht! :-)

Hélène

Wil je mooie, sensuele foto’s van jouw man laten maken? Of van jezelf? Neem dan voor inlichtingen contact op met fotograaf Marc Drofmans: info@drofmans.com