Langer werken? Ja, graag. Zolang ik me amuseer

Enkel 50-plussers zijn bereid tot langer werken, las ik op een of andere nieuwsportal. Is dat zo?, stelde ik mezelf de vraag. JA ZEKER! Ik wil heel graag langer werken op één voorwaarde: ik wil me amuseren. Ik ben blij dat men eindelijk die echo’s van werkwillige 50-plussers laat horen!  Want in bedrijven krijgen vijftigplussers steeds vaker de stempel van ‘vies volkje’.

Wil ik tot mijn 70se werken zoals je onlangs ook kon lezen? Hahahaha, daar moet ik heel smakelijk om lachen. Ik zie me mezelf al uit mijn sportkar heisen & trekken en dan met mijn badge door de draaideur swingen. Het beeld vind ik komisch. Is het een realiteit? Geen idee.

Wat is dan de ideale leeftijd om met pensioen te gaan? Gisteren heb ik met bewondering gekeken nar het afscheid van  Jan Becaus. Wat een flegma heeft die man. Het zou een ideale Brit kunnen zijn.  Van bij het begin gaf hij aan dat werken tot zijn 65 welletjes is. Dan gaat hij graag met pensioen. Ondanks het trekken van de vrt.

Stel je wint morgen het groot lot. Iets van 10 miljoen euro? Werken of thuisblijven? Of je droomzaak op poten zetten? Wat jij?

 

7 Comments
 • Marina

  Beantwoord

  Werken tot 65 lijkt me dik OK in je eigen zaak.
  Inderdaad als je het leuke van je job er kunt aan koppelen.
  Voor iedereen anders,denk ik.
  Zoveel factoren spelen mee.
  Maar 70 no way!

  En als je dan toch diene lotto wint…laat het dan maar..genieten als wifty..ga ik dan zeker doen!

 • Brigitte

  Beantwoord

  Ik doe mijn job graag en wil er nog enkele jaren bijdoen. Het moet ook nog een beetje verantwoord blijven hè. Zie je mij al voor de klas staan op mijn 70ste?
  Nu ben ik met mijn 56 nog altijd hip en trendy maar toch.

  En als ik die 10 miljoen win … ik blijf werken, part time of zo. Enkel dat wat ik nog graag doe.

 • missdee

  Beantwoord

  Werken tot je 70ste is in heel wat landen eerder de regel dan de uitzondering. Hier in Zuid-Afrika is het pensioengeld crimineel laag: 1200 rand (dat is ± 100 euro) als je geen onroerend goed hebt (anders krijg je niets). In een land dat niet zo heel veel goedkoper is dan België. Daar kan eigenlijk niemand mee rondkomen….
  Dus werken de mensen hier spontaan veel langer dan in België. Ook als ze zich NIET amuseren op het werk.

 • christine

  Beantwoord

  Officieel moet ik nog 12 jaar werken maar ik beschouw dat niet als moeten. Maar ik heb een interessante job die verder ook niet lichamelijk belastend of stresserend is. Ik geloof niet zo in plannen als ‘lange reizen maken’ of ‘een bloemenwinkel openen’ of ‘een B&B beginnen’. Dat zijn dingen die we nu moeten doen, niet straks. Straks zijn we er misschien niet meer. Mijn pap zat boordevol plannen ‘voor na zijn pensioen’ maar overleed na een korte ziekte toen hij net 60 was. Die zeilboot kopen of aan zee gaan wonen: dat moet je nu doen. Als je de lotto wint natuurlijk.

 • Myri

  Beantwoord

  Het hangt allemaal af van je gezondheid en ook sterk van de job die je moet of kan uitvoeren ! Maar de waarheid is dat je na vijftig ECHT wel naar een kwaliteitsleven snakt, hoe dan ook !
  Ik WERK liever thuis dan me nog in hectische files of tussen enorm ergerlijke collega’s te moeten bewegen. En dan noemen ze je volgens Anne nog “het vies volkje”, zeeeeeg ! Dat is toch echt schadelijk voor je gezondheid, vind ik, en dat is zoo zonde in je nog korte bestaan hier … Het best is dat je een weg vindt om het nog even plezierig en genietbaar te houden, als we dan toch zo nodig MOETEN uit werken gaan ! Ik wens iedereen die mogelijk toe en dat kan enkel ook de dokterskosten drukken…

 • Myri

  Beantwoord

  PS: met 10 miljoen euro op de bankrekening zou ik een spaarzaam, creatief maar werkloos leven willen leiden … Ik weet dat ik dan nog tijd te kort zou hebben met al het moois dat er valt te doen en te beleven. Je kan je ook nog als vrijwilligster op verschillende manieren nuttig gaan voelen.

 • Hélène

  Beantwoord

  Ik ga nooit met pensioen, dat vind ik pas hokjes denken. Ik vind het griezelig dat iemand anders beslist wanneer je moet stoppen met werken / geld verdienen. Ik heb dan ook al in 1997 beslist om zelfstandig te worden. Het werken in een hiërarchie beviel me niet, zeker toen er hoe langer hoe meer foute mensen aan het roer kwamen. En daar heb ik nooit spijt van gehad. Mijn eigen baas zijn was voor mij het allerbelangrijkste. En alleen de dingen doen die ik graag doe. Amuseren dus. Op die manier wil ik zo lang mogelijk blijven werken. Inderdaad, zo lang als mijn gezondheid het toelaat. Want bezig zijn met dingen die je graag doet houd je jong. Zelfs met 10 miljoen euro op mijn rekening zou ik creatief en ondernemend bezig blijven. Projecten opstarten zoals Wifty ;-) … Heeeeeeeelp! Ik ben nog zoveel te doen!!! :-)

Leave a Comment