1. Wie is Leen Steyaert (je nog eens voorstellen anno 2020)

Leen Steyaert werkt al 30 jaar in de complementaire geneeskunde samen met artsen waar ze als verpleegkundige talrijke opleidingen volgde zoals orthomoleculaire en KPNI wetenschappen, lichaamsbehandelingen en bewustzijnsveruiming. Ondertussen heeft ze al 15 jaar een eigen praktijk. Ze specialiseerde zich in de wereld van de vrouwelijke hormonen en werd Belgisch eerste menopauzeconsulent/therapeut.Ze is lid van verschillende wetenschappelijke raden. Ze geeft veel lezingen in België en Nederland en is auteur  van vier  bestsellers. In september verschijnt haar nieuwe boek : Over Borsten”. Sedert kort werkt ze ook een paar uren in de Carpe clinic te Antwerpen. Wil je gezond en mooi oud worden dan is het niet zozeer de buitenkant die stralend blijft maar het begint met de binnenkant van je lichaam en de brandstof die je eraangeeft. Leen haar missie is om vooral vrouwen te  begeleiden en te stimuleren  om zelf iets aan hun gezondheid te doen.Vrouwen zijn geen mannen met borsten maar vragen een heel andere aanpak van hun gezondheid en de bijpassende mogelijkheden om die te behouden of te  herwinnen. Leen ontwikkelde 2 kuren die vrouwen ondersteunen om een normaal of aanvaardbaar gewicht te herwinnen of te behouden. LipoLip ( lipolip.be) is aanbevolen voor voor mannen en vrouwen en MenoCure voor  vrouwen met  hormoonproblemen (www.menocure.be) Onderstussen werken er al een 30 tal coachen/therapeuten in Belgie en Nederland met het programma 

  1. Hoe ben je op het idee van LipoLip en MenoCure gekomen?

Veel vrouwen hebben een haat-liefde verhouding met hun lichaamsvet een probleem dat nog versterkt wordt door de media.

Veel vrouwen hebben het moeilijk om af te slanken. Ze houden het niet vol of ze vallen geen gram af ook al proberen ze veel minder te eten. Vooral vrouwen die al gezond eten en toch een paar kilo’s kwijt willen vinden het moeilijk om dit te verwezenlijken ook al  eten veel vrouwen veel minder koolhydraten zoals brood en aardappelen en snoepen ze niet. Ze vragen zich dan dikwijls af : wat moeten we dan nog weglaten in onze voedingswijze  zodat de bijgekomen kilo’s er toch terug af gaan? 

Ik wilde iets bieden aan vrouwen die hen op alle gebieden kon helpen.

Niet alleen afslanken maar ook een concept waarbij hun gezondheidsklachten emotionele zaken ( ja, ja je kan ook overgewicht hebben als bescherming van je zelf tegen verdriet en angst – Je hebt dan als het ware een harnas rond jezelf gebouwd.) konden opvangen. Je kan het eigenlijk meer een medisch dieet noemen. 

Wat is LipoLip en MenoCure precies en voor wie? 

Het LipoLip-programma ( erkend in Belgie en heeft een nutnummer) werkt op de afbraak van de ‘juiste’ vetten. Er zijn namelijk drie soorten vetten. De eerste soort is het structurele vet, dat biedt bescherming aan de organen, zoals het hart, de nieren en de lever. De tweede soort is een brandstofreserve: deze wordt door het lichaam gebruikt als het nodig is, bijvoorbeeld bij koude of grote inspanningen. De derde soort is het vet dat in de loop der jaren is opgeslagen rond de heupen, dijen, buik en bovenarmen. Dit laatste is ongezond vet dat overgewicht veroorzaakt. De meeste diëten verminderen vooral de eerste twee soorten vet. Pas daarna wordt het derde type aangesproken. Tegen die tijd voel je je hongerig en moe en krijg je een ingevallen gezicht en slappe spieren. Bij het LipoLip-programma verdwijnt alleen het ‘overgewicht’-vet. Metingen van het vetpercentage en visceraal vet tonen dit aan.

Het opmerkelijkste aan dit programma is dat de voedingswijze ondersteund wordt met ampullen die niet alleen stoffen die de vetverbranding op gang brengen, maar – en hierin zit het grote verschil met andere diëten – ook stoffen die op een innovatieve manier ingescand zijn en invloed hebben op het regelcentrum in de hersenen, de hypothalamus. Dit regelcentrum stuurt een aantal functies aan zoals de stofwisseling, eetlust en vetverbranding. Het inscannen zorgt ervoor dat de hypothalamus de vetverbranding stimuleert en het hongergevoel onderdrukt. prikkelen. Deze high- tech techniek kan je vergelijken met het scannen van documenten of het downloaden van info op je computer of smartphone

Het LipoLip-programma is volkomen veilig. De kuur bevat enkel natuurlijke extracten die via de toediening van het mondslijmvlies werken. De kuur draagt niet alleen bij tot effectief afslanken, maar stelt als doel gezond afslanken en slank blijven op lange termijn, zonder gevaar voor het alom gekende jojo-effect. Lipolip wordt gebruikt bij vrouwen van alle leeftijden. Alhoewel ik verkies dat jonge mensen nog door levensstijladvies een normaal en gezond gewicht moeten kunnen handhaven, wordt het programma ook bij jongere vrouwen toegepast. Ze hebben dikwijls plaatstelijke vetophopingen en soms zelfs ook niet erg veel overgewicht. Vermits LipoLip ondersteuning biedt bij het transporteren en afvoeren van vetten zien we ook dat er veel centimeters worden verloren als ze dit volgen. Zo kan soms een liposuctie vermeden worden. 

Ook leer ik vrouwen zichzelf aanvaarden. Ik laat ze kiezen voor een gewicht dat ze kunnen behouden dat  eerder iets hoger is dan lager. Zolang dat ze maar gezond eten en veel bewegen. Zo is de kans op herval ook kleiner.

Mannen hebben al altijd veel gemakkelijkere vet verloren dan vrouwen. Ze moeten immers niet kunnen voorzien in een toch soms onvoorziene zwangerschap. Toch hebben veel mannen last van een “buikje” en helpen sportoefeningen niet altijd hiervoor. Dat gaat dan gepaard met dunner wordende armen en benen.  LipoLip werkt  op dit systeem en draagt bij tot snel vetverlies op de buik.

De MenoCure- Kuur daaren tegen is voor de groep die het moeilijkste gewicht kan verliezen, de vouwen in de overgang weten er alles van. Bloed, zweet en tranen. Hoe meer vet ze willen verliezen, hoe meer ze aankomen. In je vet zitten ook hormonen en die kan je lichaam best gebruiken in de periode van de overgang. Wifty’s weten zeker wat ik bedoel. Ook wordt MenoCure voorgeschreven aan vrouwen die hormonenproblemen hebben zoals PMS, PCOS etc. Dit programma heeft een andere lading op de ampullen staan als LipoLip en bevat nog natuurlijke middelen die dit proces ondersteunen

4.Geef een paar voorbeelden van vrouwen die het gebruikt hebben, bijvoorbeeld: “Martine (54) viel 8 kg af met Lipolip, ….”

Els ( 58 jaar) had al vele dieten doorlopen en het ene werkte al beter dan het andere. Ondertussen had ze al een vetreserve van een extra  15 kilo opgebouwd. Het ergste van al was dat ze zich uithongerde en geen gram meer verloor. Na een detox kuur van 1 week werd ze op het lipolip programma gezet. Menocure was voor haar niet nodig want ze had voor haar menopauze ondersteuning van bio-identiek hormonen. De eerste week was een moeilijke periode, vooral omdat ze drang had naar zoete dingen waar als ondersteuning een extra voedingssupplement werd gegeven.Vanaf de 3 de week was er al heel wat vet in circulatie dus Els kreeg ineens veel meer energie waar ze dolgelukkig mee was. Ze was de laatste jaren dikwijls heel moe geweest. Het ging steeds beter en beter en op het einde van de 6 weken was ze al 12 kilo kwijt. Na de stabilistie was er nog een kilootje af. Haar vetmassa was gedaald tot 30% en BMI van 24. 

Ze was zo gelukkig en had opnieuw de moed om heerlijke soepen en lekkere salades te maken. 

Kathleen is een jonge vrouw van 34 jaar met PMS klachten en moeilijke overvloedige menstruaties. daardoor had ze ook ijzertekort.Ze viel moeilijk af en wenste op een natuurlijke manier zwanger te worden. Maar dat lukte niet. Ze was een 10 tal kilo te zwaar en was verslaafd aan suiker.

Menocure werd opgestart alsook een bewegingsprogramma. Geen zware sport maar gewoon een aantal beweginsoefeningen. Na 36 ampullen was ze haar 10 kilo vlot verloren. Een half jaar  later belde ze me om te zeggen dat ze 3 maand zwanger was.

Agnes 65 jaar :

“Enkele maanden geleden besloot ik om 10 kilo af te vallen, Ik had allerlei lichamelijke klachten, sliep niet goed en vond mezelf te dik . Ik hoorde van een vriendin over de LipoLip en besloot dit voedingsprogramma te volgen.Na ongeveer zes weken was ik die 10 kilo kwijt.Ik voelde me veel gezonder en had veel meer energie.
Nu zelfs een jaar na de kuur ben ik nog steeds die kilo’s kwijt.Ik ben gezond en eet heel afwisselend, En ik neem ook voldoende beweging. Mijn levenskwaliteit is enormverbeterd.”

5. Een gezonde levensstijl voor 50+ vrouwen, wat houdt dat in volgens jou?

De grote klassiekers zoals iedereen nu ondertussen wel kent primeren uiteraard. Ik vermeld ze nog eens.

Eet zo gezond mogelijk en pas de 80/20 regel toe. Voor 80 procent eet je gezond en voor 20 procent mag het al eens anders.

Eet zoveel mogelijk biologisch met respect voor de natuur. Eet een paar maal per week vegan. Drink gezuiverd water.

Slaap voldoende, beweeg zoveel je kan en laat los wat niet meer bij je past. Vermijd het contact met negatieve mensen.

Elke glimlach maakt je een dag jonger dus mondhoekjes omhoog! 

Leer je lichaam kennen en zorg er goed voor. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe het in elkaar zit. Lees daarom regelmatig eens een gezondheidsboek.

Doe nu zeker alle dingen die je al altijd hebt willen doen maar er nooit van gekomen is. Aarzel niet als er iets moet veranderen in je leven. Neem initiatief en laat je desnoods begeleiden.