Reclames in tijdschriften, op televisie of online, het doet ons niets meer. We kijken er zelfs niet naar. Omdat er een overaanbod is, omdat iedereen claimt de beste of de gezondste te zijn, omdat we weten dat we in de maling genomen worden. Perfect gephotoshopte gezichten die ons een anti-aging crème aansmeren? Daar trappen we niet in.

Geef ons maar authentieke verhalen van echte Wifties. We merken dat vrouwen het meeste hebben aan verhalen en ervaringen van andere vrouwen. En we laten ons maar wat graag inspireren door leeftijdsgenoten. Wat zijn hun dagelijkse rituelen? Welke crèmes gebruiken zij? Hoe pakken zij de ongemakken van het ouder worden aan? Hormonen ja of nee? En wat eten ze om zich goed te voelen? Yep, we kunnen nog heel wat leren van elkaar! :-) 

We nodigden Leen Steyaert (56) uit om als eerste haar dagelijkse rituelen te verklappen. Leen is Vlaanderens allereerste menopauzeconsulente en Wifty Guest vanaf dag één. Ze heeft een eigen praktijk waar ze dagelijks vrouwen helpt en schreef de bestsellers ‘Stralend door de menopauze’, Leef en eet volgens je oerritme’, ‘Stop de rush’ en ‘Jouw menopauzeplan’.

OCHTEND

Gezichtsverzorging:
– Ik schrub mijn gezicht 3 keer per week met glycolzuur, deze stof heeft een positieve invloed op pigmentvlekjes, veroudering en droge huid. Glycolzuur valt onder de groep ‘fruitzuren’ en zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen, bij gebruik van hogere concentraties kan het collageen en elastinevorming stimuleren. Bescherming tegen de zon is belangrijk, je huid wordt gevoeliger.
– Daarna gebruik ik lotion van Dr. Hauska, hyaluronzuurserum en anti-rimpelcrème van A.Vogel of caviarcomplex van Vitaswitch, dat is de goedkope maar even effectieve versie van dure crèmes zoals La Prairie of La Mer.

Lichaamsverzorging:
– We hebben thuis een infraroodcabine, die gebruik ik regelmatig, heel goed voor je spieren en gewrichten en om te ontgiften. Douchen doe ik met natuurlijke zeep zonder parabenen, in de zomer als mijn huid droog smeer ik me in met een bodylotion van Weleda. Deodorant altijd zonder aluminium van Louis Widmer of Crystal.

Ontbijt:
– Havermout, fruit, een eitje of een boekweitpannekoek.

Voedingssuplementen:
– Vit K2, vit D, magnesium, visolie en duindoornoliecomplex, ashwagandha (Indische ginseng), co-enzyme Q10

Hormonen:
– Elke ochtend smeer ik een dosis Oestrogel op mijn arm.

Oefeningen of sporten:
– Momenteel ga ik 2 keer per week naar de rugschool om terug in conditie te komen en om mijn skelet te verstevigen.

MIDDAG

Lunch:
– Sla met een stukje vis of kip of een groentensoep, als dessert een stukje zwarte chocolade. Of de overschotjes van het avondmaal van de vorige dag.

AVOND

Diner:
– Vis of vlees met groenten of groententaart met sla.

Gezichtsverzorging:
– Indien nodig mascara verwijderen, wassen en een beetje lotion aanbrengen. Ik ga altijd met een frisse huid zonder nachtcrème slapen zodat mijn huid kan ademen.

Voedingssuplementen:
– Magnesium, ashwagandha.

Hormonen:
Elk avond smeer ik een dosis Progesteron gel op mijn andere arm.

  • Extra persoonlijke tips:
    – Ik speel tussendoor een half uurtje piana, of beter gezegd, ik oefen wat aan de piano, ik ben pas op mijn 52 jaar begonnen!
    – Ik probeer er altijd netjes uit te zien, ook al heb ik eigenlijk geen tijd om aandacht aan mijn uiterlijk te besteden, toch probeer ik mijn best te doen om er fleurig uit te zien, een mooi vestje, een sjaaltje en tussendoor een beetje blos en heel lichte naturel lipstick, want als ik moe aan het worden ben dan kan ik bleek wegtrekken.
    – Regelmatig las ik eens een moment in voor een koffie of lunchke met een goede vriendin. Hoeft niet altijd buitenhuis maar gezellig in elkaars keuken wat kletsen, dat is het voordeel aan zelfstandige te zijn, ik bepaal zelf mijn agenda.
    – Ontstressen is heel belangrijk.

 

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw dagelijkse rituelen. Wil je die met ons delen om andere vrouwen te inspireren? Stuur dan een mailtje naar helene@wifty.be met vermelding: Dagelijkse rituelen. Dan krijg je van ons meer info + de vragenlijst doorgestuurd.