Heb je een leuk verhaal, een uitgesproken mening of een fijne ervaring die je wil delen? Mail het ons. En zo plofte dit stukje in onze mailbox. Heb je ook iets dat zit te ‘kriebelen’? Laat het weten via wifty@wifty.be

Lieve is net 66 geworden: ‘Ik heb me nooit zo goed gevoeld. Echte wonderjaren…!’.
Niets werkt zo aanstekelijk als mensen die zich goed in hun vel voelen.

Waar vindt men ze nog? (H)eerlijke onvoorwaardelijke trouwe immer aanwezige liefde. Die geen vragen stelt maar er doodgewoon is. Verlangen we daar allemaal niet een beetje naar? En als we ze (de liefde bedoel ik) al ontmoet hebben, blijft ze dan wel duren? Want je weet dat de alledaagse routine ‘killing’ is.

Wel, ik moet eerst zestig geworden zijn om deze onvoorwaardelijke liefde gevonden te hebben. Want sinds kort is er een nieuwe man in mijn leven.

Niet dat hij zonder gebreken is. Hij is wat rumoerig en eigenzinnig, soms zelfs ronduit koppig.  Maar O zo aanhankelijk. Hij vlijt zich ’s avonds op de sofa tegen mij aan. En in de winter warmt hij, zonder er problemen van te maken, mijn voeten. 

Hij heeft echter nog een groot nadeel: hij is nog jong. Een pak jonger dan ik. Het is niet makkelijk zo’n stoere knappe jongeling bij te blijven. De onstuimigheid van de jeugd heeft zowel zijn voor- als nadelen. Eigenlijk ben ik gezwicht voor zijn stoere rosse snor en baard in combinatie met zijn bruine kijkers met superlange wimpers (waar elke vrouw jaloers op is). 

Mochten jullie het nog niet doorhebben: ik praat vol lof over mijn schattige ruwharige teckel die (soms) luistert naar de naam Tino. Voor vele die opgroeiden met huisdieren is het een evidentie, die aanhankelijkheid. Maar voor iemand die nooit huisdieren had, noch als kind noch als volwassene, gaat er wel een nieuwe wereld open. 

Gedaan met de aquagym. Gedaan met verplichte training in de fitnessclub. Ik heb mijn eigen hoogstpersoonlijke ‘personal trainer’ die me verplicht om drie keer per dag lange wandelingen te maken. Zeg maar op het ritme van de plasjes en de kakjes. Door weer en wind. Storm, sneeuw, vrieskou, warm, koud of heet: alle dagen prijs. 

Ik had ook nooit gedacht en verwacht dat een hond zo’n grote aanwezigheid betekent in huis. En nu pas begrijp ik de uitspraak van een vrijwilligster van het dierenasiel Het Blauwe Kruis in Wommelgem beter. Tijdens een interview voor de Gazet van Antwerpen zei ze: “ik word niet betaald in geld maar in dierenliefde. En daar doe ik het voor”.  (LIMA)

 

Schermafdruk 2016-10-18 12.11.52Wie is LIMA?

Lieve Mariën (66) schreef zich in op Wifty.be met volgend berichtje:

Boodschap: Wifty is een tof initiatief!
Ik kom ook uit de media: van 1976 t/m 2011 Exclusief magazine. De Nacht van Exclusief organiseerde ik 15 maal. Na 2011 ben ik terug gaan studeren: stadsgids voor Antwerpen. En ik geef lezingen (meestal over culturele onderwerpen). Verder schrijf ik nog maar nu voor Het Laatste Nieuws als regio-journaliste.

Last but not least, ik erfde een superschattige stoere knappe hond met de toepasselijke naam: Valentino. Altijd bereid eens te komen kennis maken.