Lippen, ze zijn zo mooi meneer. Zoenen, kussen, nippen, likken, proeven, glimlachen, grimassen. Moest er zoiets als een ‘stappenteller’ bestaan voor lippenactiviteiten dan zou dat instrumentje dagelijks ontploffen. 

Lief zijn voor lippen. Daar gaat dit stukje over en ook over de finishing touch. Afwerken met een kleurtje. Klaar! Hoe ouder we worden, hoe ‘dunner’ ze worden en hoe meer ze dreigen weg te ‘ faden ‘ in het gezicht waardoor expressie verdwijnt.

Geboren worden met meta-dikke en sensuele lippen is slechts voorbehouden aan de happy few. Denk Angelina Jolie. De rest van de vrouwelijke bevolking moet het doen met modaal bemeten lipjes.

Laten we duidelijk zijn: we pleiten hier niet exclusief voor zware injecties met lipfillers. Wat we op tv zien passeren, doet ons wegdraaien van compassie. We vermoeden dat alles te maken heeft met discrete toepassingen en de juiste experten die hun vak verstaan. In overdrijving ligt zelden het betere werk.

Dikwijls is het resultaat erger dan het ‘probleem’. Rondlopen met een eendenbek die amper dicht kan, is niet mooi. Brrr.

Kiezen voor volle en verzorgde lippen.

Lippen bewegen constant en AL-TIJD (behalve in onze slaap en dan nog).
Leuk om weten dat er 17 spieren worden gebruikt voor een gewone glimlach, 7 bij het kauwgommen.

Als we spreken gaat de aandacht van de luisteraar naar de ogen én lippen. Speel dat subtiel uit en geef ze een kleurtje. Enkele vrouwelijke directeurs verklapten ons dat ze net voor een belangrijke meeting hun lippen felrood inkleuren. Naar het schijnt luisteren ze (mannen?) beter. Haha.

Lippen zijn gevoelig voor zon, wind en koude en zonder bescherming drogen ze snel uit. Een hydraterende lippenbalsem is een must.

De zone rondom de lippen is nel onderhevig aan het verouderingsproces. Tuit de lippen en je begrijpt meteen wat we bedoelen. Dagelijks goed hydrateren en zachtjes masseren.

Scrub regelmatig de lippen.

Koop nooit goedkope lippenbalsems. Ze drogen uit in plaats van te voeden of te hydrateren.

Visagisten griezelen van goedkope lippenbalsems. Het is de snelste manier om lippen uit te drogen.

 

Met een goedkope lippenbalsem zit je zo in een vicieuze cirkel. Lippen drogen uit en hup, dat product er weer op.  Nog meer en sneller uitdrogen…  In zo’n product zit àlles behalve de juiste stoffen om je lippen te voeden. Resultaat: de lippen drogen nog meer uit.

Kies de juiste verzorging voor de lippen en de contouren.  Dit is de zone waarin je verticale droogterimpeltjes ziet verschijnen. Tuit de lippen en… daar zijn ze.

Kies een verzorgingsproduct dat op 4 belangrijke zones inwerkt:
– de contour
– de lippenvorm
– de lippen
– de mondhoeken (!)

Check of het het product doet wat het belooft (vraag een staaltje):
– intensieve hydratatie
– voller en molliger
– onmiddellijk verzachten
– (blijvend) herstellen
– meteen inwerken
– resultaat op langer termijn
– dieper

Is het een lipstick, is het een lipgloss?

Kies dan een kleur om de lippen in te kleuren.
Tip van de visagisten: zorg dat je verschillende lipsticks of lipglosses binnen handbereik hebt en durf ze over elkaar aan te brengen.

Tips van de visagisten: zorg dat je op élke foto je lippen eerst hebt ingekleurd. Je gaat zien wat een positief effect dat het geeft!

Free Photo by Jakub Gorajek @ Unsplash.