Zit ik deze middag gezellig te lunchen met Hans en Louise bij Lombardia, verslik ik me toch niet in mijn courgettesoepje zeker! Willem Dafoe stapt binnen en gaat een paar tafeltjes verder zitten.

Willem Dafoe! Oooh aantrekkelijke bad guy!

Yep, en hij eet een veggie dagschotel en ik hoor hem tegen Alain van Lombardia zeggen: “I’ve been dreaming all weekend about your food.”

Lap, weeral een wereldster die fan is van Lombardia! Hij was er vorige week vrijdag en zaterdag ook al te gast. Op de foto hierboven zie je hem met Alain.

Mikhail_2609630b

Willem Dafoe & Mikhail Baryshnikov in ‘The Old Woman’.

Willem is dus in Antwerpen. Hij is tot morgen te zien in De Singel in een stuk van de Amerikaanse theatermaker Robert Wilson, die liet zich inspireren door het kortverhaal ‘The Old Woman’ van Daniil Charms. Samen met danser en performer Mikhail Baryshnikov vertolkt Willem groteske personages, vol komische effecten en leuke knipoogjes.

Willem is een top acteur, ook in theater. Ik zag hem jaren geleden al in De Singel met zijn New Yorkse theatercollectief The Wooster Group. Straf!

En ook deze keer wou ik hem gaan bewonderen in De Singel, maar tot mijn grootste spijt was alles al uitverkocht. Ik heel droef… tot vandaag! Als ik niet naar Willem Dafoe kan, dan komt Willem Dafoe toch naar mij zeker! ;-)

Zijn favoriete Lombardia sapje? Een mix van wortel-appel-gember-rode biet! Alain, misschien een nieuwe naam voor deze mix? The Dafoe! ;-)

www.lombardia.be

www.desingel.be