Toen Lynn Wesenbeek vier jaar geleden 50 werd had ze het gevoel dat ze daar iets mee moest doen, ze ontstond het idee over een boek rond 50+. Ze kwam Kris Colpaert tegen op een receptie en die bleek dezelfde interesses te hebben. Zo werd het idee een project. Nieuwsgierig naar hoe andere 50 plussers zoals oa Goedele Liekens, Dirk De Wachter of Erik Van Looy die 2de helft beleven? Hun boek ligt dit najaar in de winkel, ondertussen vertelt Lynn exclusief aan Wifty wat meer over de invulling.

Kris en Lynn met Goedele Liekens.

Het idee over een boek rond vijftig+ is er gekomen na mijn vertrek bij vtm, nu vier jaar geleden.

Ik was toen net 50 en als de spreekwoordelijke top van de berg 100 is, sta je met 50 halfweg in het leven.

Wat nu, dacht ik. Hoe ga ik die ‘tweede helft’ invullen?

Mijn moeder is doodgegaan nog voor ze 50 werd. Ik leef nog, dus er moest iets zinvols komen. Voor de meeste mensen is 50 worden een mijlpaal, al is het vaak een twijfelachtige. Of zoals actrice Greet Rouffaer het zo treffend verwoord in ons boek: “Die 50, ik zag dat cijfer altijd met een gekruld gouden randje. Je kent dat wel, zo een gulden lauwerkrans die ze op een taart ploffen bij een 50-jarig jubileum zodat iedereen weet; dit is een mijlpaal! “

Lynn en Kris met Hans Bourlon.

Ik liep met het idee over het boek rond toen ik op een receptie Kris Colpaert tegenkwam. Kris is van opleiding bedrijfspsychologe en als HR-expert coacht zij dagelijks mannen en vrouwen die professioneel op zoek zijn naar een ‘tweede spoor’ in hun leven. Al gauw bleek dat onze interesses samenvielen en dat we beiden nieuwsgierig waren naar hoe anderen die tweede helft van hun leven ervaren. Kris had ook al een boek op haar naam staan.

En zo zijn we begonnen.
Ik schreef mijn netwerk aan. Pikte er de wijze mannen en vrouwen uit en vroeg hen naar hun ervaringen.

Zelf zal ik natuurlijk ook een hoofdstuk vullen. Mijn 50ste viel op vele vlakken samen met een nieuw begin. Professioneel kwam er na 25 jaar een wending aan mijn leven in de media en ook relationeel heb ik rond die periode andere keuzes gemaakt. Ik zat op een immens kruispunt in mijn leven.
Daar zijn redelijk wat tranen en vele nachten slaap aan verloren gegaan.
Maar, in elke levensfase zijn er uitdagingen, moeilijkheden, lessen en verliezen.
Hierin hebben we niet altijd een keuze. Onze vrijheid ligt erin hoe we hierop reageren. Bewust of onbewust.
Dat inzicht link ik aan de ervaring die ik heb opgedaan na 50 jaar kilometers op de teller.

En ook aan de wijsheid van onze ‘gasten’ in het boek.

Lynn en Kris met Dirk De Wachter.

Marleen Temmerman, Dirk De Wachter, Erik Van Looy, Studio 100-topman Hans Bourlon, Alain Remue, Goedele Liekens, Greet Rouffaer, Maggie De Block en NMBS-baas Sophie Dutordoir; allemaal hebben ze in hun hart laten kijken. Dat levert niet alleen mooie verhalen op, de herkenbaarheid – wanneer zij spreken over de uitdagingen in hun leven en hoe zij daarmee omgaan -, brengt ook momenten van humor en troost.

Ik hoop dat wie het boek zal lezen, diezelfde emotionele rijkdom mag ervaren.

Het is echt een Wifty boek, een releasedatum ligt nog niet vast, we mikken op laat najaar.

Hartelijk,

Lynn