Maison Minnie Mouse!

37987_423405666599_6175312_n

 

Ik ben Minnie Mouse, zoveel is zeker … Van kleins af aan voelde ik me aangetrokken tot  de avonturen van Mickey & Minnie Mouse. En als ze me vroegen wat of wie ik later wou worden als ik groot was dan zei ik enthousiast: “Minnie Mouse!” In een Walt Disney tekenfilm leven zag ik helemaal zitten. Die grote liefde is gebleven, Minnie Mouse is mijn muze. Ik heb een Minnie Mouse pakje in mijn kast hangen op grote-mensen-maat. En jawel, ik voel me er goed in! ;-)

En ik ben niet de enige die fan is van de familie Mouse.

Disney viert mode icoon en muze Minnie Mouse met een mode-installatie in de inkomhal van het MoMu Antwerpen.

Al tientallen jaren tovert Minnie Mouse een glimlach op het gezicht van miljoenen fans over de hele wereld. Met haar vrolijke, flirterige persoonlijkheid is zij het ultieme meisje – stijlvol en klassiek maar ook onafhankelijk met een pittig karakter!  Ze wil vrouwen van alle leeftijden eraan herinneren om zelfverzekerd te zijn en om hun mannetje te staan. Minnie Mouse is Disney’s leading lady!

Sinds haar eerste verschijning in Steamboat Willie (1928) als Mickey Mouse’s love interest, werd Minnie onmiddellijk een publiekslieveling. Iedereen houdt van haar fun-loving karakter en haar positieve uitstraling. Dat ze ook van mode houdt, staat buiten kijf. Minnie is een muze voor veel ontwerpers en inspireerde modecollecties en modeshows van Parijs tot New York. Haar stijl overstijgt de trends en haar iconische silhouet en herkenbare signatuur met strikken en polka dots gaat nooit uit de mode.

Muze & mode icoon

In april viert Disney Minnie Mouse als één van de meest geliefde muzes en mode iconen met eenmode-installatie in de inkomhal van het ModeMuseum Provincie Antwerpen onder de naam Maison Minnie Mouse. Vijf jonge ontwerpers, afgestudeerd aan Belgische modescholen, kregen de vraag of zij een silhouet voor Minnie wilden ontwerpen. De zes designers – en Disney-lovers – die carte blanche kregen om hun visie op Minnie Mouse te creëren zijn Damien Ravn, Doriane Van Overeem, Emmanuelle Lebas, KrJst en Minju Kim. Met Maison Minnie Mouse wil Disney jong modetalent een platform aanbieden zodat zij hun werk kunnen voorstellen aan het grote publiek.

Emmanuelle Lebas

KrJst

KrJst – KrJst is een Brussels modecollectief opgericht door Justine de Moriamé en Erika Schillebeeckx die allebei afstudeerden aan La Cambre. Hun eerste collectie werd aangekocht door de Brusselse modetempel STIJL en Opening Ceremony Seoul.

Minju Kim – de Zuid-Koreaanse Minju Kim studeerde vorig jaar af aan de Antwerpse Modeacademie. Met haar collectie Dear My Friend sleepte ze vorig jaar de H&M prijs in de  wacht.

Doriane Van Overeem –  de Brusselse Dorian Van Overeem studeerde in 2013 af La Cambre Haar afstudeercollectie Fatherfucker’s Queen werd onmiddellijk opgepikt door Opening Ceremony die de collectie verkocht in hun winkels in LA, New York en Londen.

Damien Fredriksen Ravn – De Noorse Damien Fredriksen Ravn studeerde in 2008 af aan de Antwerpse Modeacademie. Hij ontwerpt een damescollectie onder zijn eigen naam en is ook docent aan de modeacademie in Warschau.

Emmanuelle Lebas – Emmanuelle Lebas studeerde in 2012 af aan La Cambre in Brussel waar ze ondermeer de Codefrisko-Pure prijs in de wacht sleepte. Na stages bij Ets. Callatay en Robert Clergerie in Parijs ging haar interesse  in accessoires nog meer groeien om in 2014 van start te gaan met eigen schoenenlijn.

Met de ontwerpen wordt in het MoMu tussen 3 april en 20 april een mode-installatie gecreëerd met de naam Maison Minnie Mouse. De scenografie van Maison Minnie Mouse werd toevertrouwd aan curator en mode consultant Didier Vervaeren.

“Minnie Mouse en haar unieke stijl blijven fans over de hele wereld  inspireren. Voor veel jonge meisjes is zij de eerste ervaring in de mode. Met Maison Minnie Mouse willen we haar tijdloze aantrekkingskracht vieren en jonge modewolven een duwtje in de rug geven. We zijn dan ook erg blij om samen te werken met deze talentvolle ontwerpers. We kunnen ons ook geen betere plaats inbeelden om deze unieke stukken voor te stellen dan het MoMu in Antwerpen.”, aldus Serge Van Eyck, Deputy Country Manager van The Walt Disney Company Belgium-Luxembourg.”

Minnie ateliers in het MoMu

In het kader van Maison Minnie Mouse organiseert Disney samen met het MoMu tijdens de paasvakantie creatieve ateliers voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Net zoals de ontwerpers, vertrekken we van Minnie als muze. De kinderen bedenken zo zelf een ontwerp met dat vleugje Minnie. Elke deelnemer krijgt ook een Disney surprise mee naar huis.
8 of 15 april – 10u tem 13u (leeftijd: 3de kleuterklas)
9 of 16 april – 10u tem 16u (leeftijd: 1ste-6de leerjaar)
Info en reservaties T: 03/470 27 74 of www.momu.be

logo.114929Maison Minnie Mouse
3 april – 20 april (Paasvakantie)
inkomhal MoMu Antwerpen
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
di-zon: 10u tem 18u, gesloten op maandag

0 Comments

Leave a Comment